Hogy mennyire kiemelt régióvá vált a darts térképén Szombathely és környéke, arról a legutóbbi hétvégén megrendezett Summer Open ad bővebb betekintést. A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület saját szervezésű és lebonyolítású tornái mellett már a rivális csapatok is felismerték ennek előnyeit, így ezúttal Gógánfán tartottak egy hamisítatlan nyári erőpróbát a sportbarátok számára.

A településre nemcsak Észak-Dunántúlról érkeztek, hanem a határon túlról is. A színvonalra így nem lehetett panasz, akárcsak a résztvevők számára. A 84 nevezés mindenképpen kiemelkedőnek számít, főként a kiemelt időszak ismeretében. Raádásul válogatottaknál is számításba vett sportolók is indultak, elég csak Borbély András, Rucska József vagy épp Kámán Lehel nevét említeni.

A versenyzőket ezúttal 16 darab öt, valamint hat fős csoportba osztották a szervezők. A sors fura fintorának köszönhetően már az első körökben olyan mérkőzéseket játszottak, amelyek akár a helyosztók során is megállták volna a helyüket. Ugyanakkor a hibázási lehetőség pont ezért nem igazán fért bele, hiszen valamennyi résztvevő a továbbjutást célozta meg.

A 64 fős főtáblára jutást követően egyenes kieséses rendszerben folytatódott a torna. Remekelt a vasi különítmény és főként Kámán Lehel, aki egymás után búcsúztatta ellenfeleit. Megérdemelten jutott be a döntőbe, ahol a csoportköri riválisa, Rucska József várta a szombathelyi játékost. A fináléban pedig az idegek csatájában és a legek tekintetében is Kámán Lehel volt a jobb (5-1).

SZOMSZÉD DARTS SE SUMMER OPEN

VÉGEREDMÉNY:
1. Kámán Lehel
2. Rucska József
3-3. Kovács Benjámin és Torda Tibor

Legtöbb 180: Szalai Csaba (4 db)
Legmagasabb kiszálló: Szoták Balázs (154)
Legjobb női versenyző: Szolnoki-Vaskó Angéla
Legjobb ifjúsági versenyző: Szoták Balázs
Legjobb amatőr versenyző: Szoták Bálint

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!