Néhány évvel ezelőtti kísérlet gyorsan megragadta a sportbarátokat. A strandtenisz ugyanis rendkívül gyorsan megtanulható, speciális felszerelést nem igényel, valamennyi testrészt megmozgatja és nyár lévén főként a vízpartokon űzhető. A Haladás VSE tenisz táborát követően hirdette meg hetedik alkalommal a nyári strandtenisz-bajnokságát, amely nagy népszerűségre tett szert.

A szakszövetség is kiemelten kezeli a rendezvényt, ráadásul a sikerét jól mutatja, hogy még a fővárosból is érkeztek versenyzők. A szervezők pedig igyekeztek kiszolgálni a sportolókat, hogy a család valamennyi tagja csatlakozni tudjon. Így nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is ütőt ragadtak ezen a rendezvényen, amely tartogatott bőven meglepetést is.

Geröly Zsanett elárulta, hogy négy versenyszámban lehetett nevezni a rendezvényen. A gyerekek mezőnyében és a családi párosok esetében is pályára léphettek. Ezen kívül a profik és az amatőrök szintén megmutathatták tudásukat. Mivel a mérkőzéseket a homokon bonyolítják le, így a sérülésveszély is minimális volt. Könnyed labdamenetek és látványos megoldások színesítették a napot.

A férfi párosok mellett a családi kategória számított rendkívül népszerűnek. Bíztató a jövőre nézve, hogy az utánpótlás, amely a hagyományos teniszpályán készül és versenyezik, telilapos ütőre váltottak ezen a hétvégén. A nagy sikernek köszönhetően a szervezők ígérete szerint jövőre is folytatni szeretnék a strandtenisz-bajnokságot, amennyiben lesz megoldás a pályakérdésre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!