Komoly tétje van a Magyar Darts Szövetség égisze alatt megrendezett regionális liga fordulóknak. Egyrészt a versenyzők folyamatos terhelése, másrészt a legeredményesebb sportolók az év végi országos döntőben is tábla elé állhatnak. Nem véletlen, hogy a területi elődöntőnek is beillő versenysorozat hétről-hétre egyre több vállalkozó szellemű jelentkezőt vonz.

A legutóbbi fordulót Szombathelyen rendezték a Domus üzletházban. Itt található ugyanis a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület otthona is. Az előző vasi megyeszékhelyen megvívott állomáson a nyári pihenők miatt kevesen jelentek meg, ezúttal viszont a létszámra és így a színvonalra sem lehetett panasz. Négy csoportra osztották a versenyzőket a szervezők és már szálltak is a nyilak.

Nem volt könnyű dolga a résztvevőknek, hiszen egyetlen rossz kiszállózás akár a győzelembe is kerülhetett. A körbeverések miatt sokszor a legek aránya döntött a továbbjutó helyeknél. Nagyon jó napot fogtak ki a Szomszéd Darts SE sportolói, akik az egyenes kieséses szakaszban is remekeltek. A hazai színeket képviselő Kozmor József és Kámán Csongor is korán búcsúzott.

Az elődöntőben pedig már csak Csóka Dánielért szoríthattak az SZDCSE szimpatizánsa. Daninak ugyanakkor csak döntő legre futotta erejéből a remek napot kifogó Farkas Gergő ellen. A másik ágon Torda Tibor 170-es kiszállóval szárnyalt és jutott a fináléba. Itt a nagyobb rutin döntött, utóbbi sikerével. Csóka Dániel pedig a harmadik helyen fejezte be a ligaforduló küzdelmeit.

Magyar Darts Ligaforduló:
1. Torda Tibor
2. Fakas Gergő
3-3. Csóka Dániel

Összesített pontverseny:
1. Csóka András* – 352 pont
2. Szabó András* – 210 pont
3. Kámán Csongor* – 196 pont
4. Torda Tibor (Szomszéd DSE) – 176 pont
5. Kámán Lehel* – 172 pont
6. Takács Zoltán (Körmendi DCSKE) – 168 pont
7. Csóka Dániel* – 160 pont
8. Kozmor József* – 156 pont
9. Farkas Gergő (Szomszéd DSE) – 124 pont

* (a külön nem jelzett versenyzők az SZDCSE sportolói)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!