A futsal és a Haladás szimpatizánsai elégedettek lehettek az előző idénnyel, hiszen bajnoki címét megvédte a szombathelyi alakulat valamint összejött a kupagyőzelem is. Aztán a nyáron edzőt váltott a zöld-fehér gárda: Juanra Calvót követően a brazil Felipe Conde vette át a karmesteri pálcát. A júliusi alapozást már az új vezetőedző irányításával kezdte meg a felnőtt keret.

Bár a csapat összetételében nem történt nagy változás, az új tréner időt és türelmet kért a szurkolóktól, hogy a játékosok megszokják az új taktikai hadrendet. A lengyel Bielsko-Biala elleni dupla találkozón már akadtak szép megmozdulások, amelyekre építhet a vasi alakulat, ugyanakkor a Bajnokok Ligájában is szereplő csapatok párharcát mindkét ízben elveszítette a Haladás.

A vasárnapot és hétfőt már Kecskeméten kezdték a szombathelyiek, akik kétszer összemérték tudásukat a ScoreGoal ellen is. A nagy iramot követően kiegyenlítetté vált az első derbin az iram, majd a házigazda fokozatosan vette át az irányítást. Ráadásul a kapu előtti határozottságának köszönhetően megnyerte 3-2-re a találkozót. Jól kezdte azonban a “visszavágót” a Hali.

Főként Dróth Zoltán játszott elemében, aki kíméletlen volt a kapu előtt. Alasztics pedig saját kapujában villogott. A fordulatos összecsapás végül 3-3-as döntetlennel ért véget. A négy felkészülési mérkőzésből egyet sem nyert meg a címvédő, amelynek legközelebbi fellépése már “élesben” megy. A szezonnyitó összecsapásra Szombathelyen kerül sor augusztus 14-én.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!