A sportban rengeteg pénz van! Szpnozorációk, szerződések, átigazolások, fizetések, nyeremények – teljesen mindegy milyen formában, de az igazi nagyágyúk tarolnak, ürítik a kasszát és mindent visznek. Pontosan úgy, ahogy a német fiatalok tették legutóbb Londonban, akik így hazájukat feltették a póker térképére is és egyre inkább figyelni kell rájuk.

A londoni Triton High Roller Series állomásán két tehetséges fiatal tarolt. Elsőként Fedor Holz gyűjtött be 600 ezer dollárt, de a történet még csak vele kezdődött. Majd jött Ole Schemion, aki 50 ezres téttel szállt be a küzdelembe és tudatos, kiegyensúlyozott játékkal zsebelt be egy lottó-főnyereménynek is beillő 1,3 millió dollárt, ami 457 millió forintnak felel meg.

A pénz mellé természetesen járt egy hatalmas trófea is. Ezzel a sikerrel Schemion összesen 18,6 millió dollárt, mintegy 6,5 milliárd forintot kaszált pályafutása során. A német ranglistán pedig már a hatodik helyre lépett elő. Ráadásul nemcsak élőben, hanem póker virtuális világában is remekel. Utóbbinál 3 millió dollárt vehetett át a kasszában, ami szintén szép kis summa.

Ole Schemion a győzelmet követően elmondta, hogy csábítónak tűnik a nyeremény, ugyanakkor a befolyt tőkére szüksége is lesz. Hamarosan ugyanis ismét asztalhoz fog ülni, de ott már emelkedik a tét is. A nevezési költség a következő versenyen már 200 ezer dollár lesz, viszont ennek megfelelően az elvihető fődíj összege is sokkal magasabbra rúg. Kérdés, hogy pókerezik ott majd hidegvérrel?

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!