Több mint két és fél hónapja ért véget a legutóbbi futsal bajnokság döntője. A címvédő Haladás, esélyeshez méltó módon játszott és nyert, így aranyérmesként futhat neki a következő idénynek is. A másfél hónapig tartó felkészülési időszakot már a csapat új trénere Felipe Conde vezényelte. A keretben pedig lényegi változás nem történt, csak Nagy Kevin távozott Szombathelyről.

Az új brazil trénerrel újabb lépcsőfokot szeretne megtenni a vasi zöld-fehér együttes. Nevezetesen: a Bajnokok Ligájában is minél előrébb szeretne jutni a Haladás. Ehhez egy teljesen más szemléletet és taktikát épített fel az új tréner. A mutatott játék, a hatékonység és az eredményesség ugyanakkor még nem tükrözi mindazt, amit szeretne látni a vezetőség és a szurkolói kör.

A szezonra négy barátságos mérkőzéssel készült a Hali. A Record Bielsko-Biała elleni találkozókat elveszítették a szombathelyiek, mindkét alkalommal a lengyelek csarnokában bizonyíthattak. Ezt követően Kecskemétre látogattak Dróth Zoltánék és itt már határozottabb játékkal rukkoltak ki, az eredmény azonban egy döntetlen és egy vereség volt. Így érkezik el az augusztus 14-e és az idény kezdete.

A tizenkét csapatot felvonultató férfi futsal NB I-es kiírást idén is szeretné megnyerni a Haladás. Az alapszakaszt hazai környezetben kezdhetik Dróth Zoltánék, akik a Magyar Futsal Akadémia ellen szeretnék megalapozni az eredményes szezont. Nem lesz könnyű feladat, ugyanakkor a keretek közti különbség, a hazai pálya és a szurkolók segítsége mind a vasi klub felé billenti a mérleg nyelvét.

Haladás VSE – Magyar Futsal Akadémia
2023. augusztus 14. – 18:30
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!