Több mint két hónapos szünetet követően indult újra ismételten a futsal labda a magyar élvonalbeli bajnokságban. A 12 csapatot felvonultató NB I-ben ott volt a Haladás VSE együttese is, amely címvédőként futott neki a pontvadászatnak. Az edzőcserén átesett vasi gárda a kötelező három pont megszerzésének reményében lépett pályára a Magyar Futsal Akadémia elleni összecsapás alkalmából.

Bár a felkészülés nem úgy sikerült a Haladás számára, ahogy szerették volna a játékosok, mindenképpen győzelemmel akartak rajtolni Dróthék. Ugyanakkor hiába rontott azonnal ellenfelének a házigazda, a vezetést a vendégek szerezték meg. Módly villant meg és 45 másodpercnyi játék után az eredményjelzőn 0-1 állt. Postafordultával jött az egyenlítést egy büntető követően.

Újabb négy perc alatt betalált a szombahelyiek brazil különítménye: Luiggi Longo és Arnon is egy átlövéssel vette be a MAF kapuját. A játékrész többségében a Haladás akarata érvényesült, ugyanakkor érződött még az idény eleji forma a játékosoknál, valamint az új vezetőedző által felvázolt taktikai elemek csiszolása jelenleg is tart.

Ennek is köszönhető, hogy némi megingást is tapasztalhattak a szurkolók, amit a vendégek kihasználtak és szépen faragtak a különbségen is. A második félidőben sem változott a játék képe: a labdát többet birtokolta a Haladás és veszélyesebbek is voltak a kapura. A befejezések terén is érezhető volt a nagyobb koncentráció, míg a vendégek próbálták megnehezíteni a címvédő dolgát.

A Magyar Futsal Akadémia lelkesedése szimpatikus volt, azonban a szünet után már érezhetően fáradtabbak voltak, mint a nemzetközi porondra készülő szombathelyiek. Az izgalmas és sok gólt hozó összecsapás kiváló propagandája volt a futsal szakágnak. A Haladásnak nem most kellett csúcsformában játszania, a kötelező házi feladatot viszont magabiztosan megoldották.

Haladás VSE – Magyar Futsal Akadémia 6-4 (5-3)

Haladás: Gyimesi M. – Szalmás Z., Hajmási M., Dróth Z., Vas Á.
Csere: Homlok L. – Kovács M., Luiggi Longo, Knizs O., Sipos G., Körmendy G., Vatamaniuc-Bartha D., Arnon, Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Ferraz Conde

Gólszerző: Dróth (1′), Luiggi Longo (5′) Arnon (6′, 20′), Hajmási (17′), Rutai (32′) illetve Módly M. (1′), Boznánszky (19′), Szabó (20′), Lőrincz (21′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!