Az első félidő jó iramban kezdődött és a meccset lendületesebben kezdte a vendégcsapat. A nyírségiek 3 perc alatt két gólhelyzetet is kialakítottak. Aztán hamar fordult a kocka, a zöld-fehérek egyre többet birtokolták a labdát és az első negyedóra végéig több tetszetős támadást is vezettek, ám a befejezésbe sajnos mindig hiba csúszott. A 12. perc végén aztán megint Verpecz bravúrjára volt szükség. Válaszként a 15.minutumban Horváth Rajmund lőtt alig mellé.

Ezt követően inkább a mezőnyben zajlott a játék, majd a 40.percben igazi tűzijáték alakult ki a szombathelyi kapu előtt, a vendégek többször is kapura lövéssel kísérleteztek, de mindannyiszor önfeláldozóan vetődtek a Hali játékosai a labda útjába.

A 43. percben szögletet harcolt ki a Hali, aztán ebből kontrázott a vendégcsapat, a támadást Rácz sárga lapot érő szabálytalansággal tudta csak megállítani.

A félidő hajrájában is nagyot küzdött a Hali, de gólveszélyt továbbra sem sikerült kialakítani, sőt egy vendég kontra után Herjeczki került megint gólhelyzetbe.

A szünetben hiába cserélt kettőt is Jovics mester, a 47.percben már a vendégek örülhettek, Verpecz kapitális hibája után Nagy Dominikről pattant a hálóba a labda, 0-1.

Az ezt követő időszak a Haliról szólt, az 52. percben Kelemen-Rácz akció végén a csapatkapitány lőtt mellé. Meddő szombathelyi mezőnyfölény jellemezte a bekapott gól utáni perceket, de sajnos továbbra sem sikerült eltalálni a Spari kapuját. A 65.percben Jancsót és Szvobodát is pályára küldte a Hali vezetőedzője, de Tímár Krisztián tanítványai továbbra is jól tartották az eredményt. A 67. percben a csereként beállt Ramos duplázhatta volna meg a vendégek előnyét, de Verpecz ez alkalommal bravúrral hárított.

A 74.percben kreatív támadást vezetett a Hali, amelynek a végén Rácz többször is visszakapta kényszerítőből a labdát, de sajnos lövésig nem jutott.

A 82.percben gólt ért a szombathelyiek nagy akarása, kisebb tűzijáték után Kelemen labdája talált utat a Nyíregyháza kapujába, 1-1.

Nagy hajrába kezdett ezután a zöld-fehér csapat, Ráczék sorra alakították ki a helyzeteket a vendégek kapuja előtt. A 87.percben is Kelemen került helyzetbe, de a vendégek hálóőre, ha üggyel-bajjal is, de megakadályozta az újabb Hali gólt.

Sajnos Doktorics második sárgát érő megmozdulása piros lapot jelentett a 90.percben. A 4 perces ráadásban is megpróbált mindent a Hali, de ez csak az 1 pont megtartásához volt elegendő.

SZOMBATHELYI HALADÁS–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0-1 (0–0)

Ajka. Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezeti: Molnár A. (Vörös Dániel, Máyer Gábor).

SZOMBATHELYI HALADÁS: Verpecz – Csató (Nyíri, 46.), Jagodics, Csonka, Doktorics – Zvekanov (Csernik, 46.), Szakály (Jancsó, 65.) – Horváth R., Rácz, Mohos (Szvoboda, 65.)- Kelemen. Vezetőedző: Aleksandar Jovic.

NYÍREGYHÁZA: Dala – Farkas B., Rjasko, Baki (Farkas, 46.), Nagy B. – Tamás, Kesztyűs – Herjeczki, Nagy D. (Vass, 61.), Gresó – Géresi (Ramos, 61.). Vezetőedző: Timár Krisztián.

Gólszerző: Nagy D. (47.).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!