Hétfő este megkezdődött a szezon a férfi élvonalbeli futsal bajnokságban. Az esélyeknek megfelelően indult a pontvadászat a kiemelt együttesek számára. Magabiztosan nyert a Veszprém, a vártnál talán nehezebben gyűjtötte be a három pontot a Kecskemét és a Berettyóújfalu. Ugyanakkor a DEAC botlása is említésre méltó, főleg hogy az újonc Maglód ellen végzett 1-1-re.

Sikerrel vette a nyitófordulót a címvédő Haladás VSE is. Bár rögtön a kezdést követően lépéshátrányba kerültek Dróthék a Magyar Futsal Akadémiával szemben, sikerült fordítaniuk az első félidő során. A második etapban már jóval kevesebb gólt, de annál több helyzetet hozott. Az eredménnyel mindenképpen, a mutatott játékkal még nem egészen lehetnek elégedettek a szurkolók.

Pénteken újabb játéknap következik a vasi gárda számára. A PTE-PEAC nem lesz teljesen ismeretlen a szombathelyieknek, hiszen tavaly a másodosztályban a fakócsapat riválisaként csapott össze Sziffer András tanítványaival. Közülük ezúttal is lehetőséget kaphatnak Felipe Conde vezetőedzőtől. A célkitűzés pedig nem is lehet már a pécsi felvonáson, mint a győzelem megszerzése.

Papíron az élvonalbeli bajnokság legerősebb kerete van a Haladásnak, ugyanakkor még érződik az edzőváltás okozta taktikai módosítás, amelyhez próbálnak alkalmazkodni a játékosok. Ez az átállás viszont nem gördíthet akkora akadályt, hogy ne győzzék le a PTE-PEAC együttesét. A pécsiek az előző fordulóban 4-1-es vereséget szenvedtek a Nyíregyháza vendégeként, ebből kiindulva…

PTE-PEAC – Haladás VSE
2023. augusztus 18. – 19:00
Pécs, PTE-TTK

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!