Tíz erősember kapott meghívást a tatabányai megmérettetésre, ahol 5 versenyszám várt a versenyzőkre
A traktorkerék forgatás során egy 400 kg-os abroncsot kellett 8 alkalommal átforgatni, majd a 120 kg-os rönk kinyomása következett 75 másodperc alatt minél többször.
Harmadik kihívásként 360 kg-os lengősúlyt kellett 2×10 méterre elcipelni. Ezt követően a csille-felhúzás volt műsoron – maximum ismétléssel. Végül pedig a 140 kg-os kőgolyó felpakolását teljesítették Gadó Andrásék.
Nagyon jól éreztem magam a versenyen. Változatos megmérettetésre számítottam a start előtt, ugyanis tudtam, hogy Tatabányán egy kibővített induló létszám lesz és a versenyszámok között bizony voltak egyes versenytársaim számára előnyösebb versenyszámok. Szerencsére, hála Istennek a rönknyomó számot sikerült megnyernem 4 ismétléssel, a lengősúlyt cipelő számban pedig a 2.helyen végeztem. Elég jó volt az időeredményem a felhúzásban is, az itt elért 3. helyezés elég volt ahhoz, hogy az utolsó versenyszám során, a kőgolyó parkolásnál úgymond egy biztonsági versenyzést teljesítsek és 4 ismétléssel tuti biztos nyernem kellett a versenyt – foglalta össze a tatabányaii versenyen teljesített feladatokat Gadó András.
A Strongman League – Hungary versenysorozat következő, egyben utolsó momentuma az október 7-ei siklósi döntő lesz.
Gadó András a minél előkelőbb összetett helyezés elérése érdekében az utolsó felkészülési hetekben, napokban is maximális erőbedobással edz majd, cserébe pedig csak annyit kér, hogy minél többen szorítsunk majd neki – Siklóson is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!