Nem lehet panasza a szurkolóknak, hiszen az élvonalbeli futsal bajnokság egyik legerősebb keretével rendelkező vasi alakulat szárnyal az új idényben. Felipe Conde tanítványai az első két fordulóban kissé döcögős játékkal hozták a kötelezőt, azonban az Újpest valamint a Maglód ellen is magabiztos, gólzáporos győzelmet arattak. Ráadásul a riválisok botlásával egyedüli hibátlan mutatóval is ők rendelkeznek.

Ennek megfelelően listavezetőként futhatnak neki az idény első komolyabb rangadójának, amelyet a Mezei Vill otthonában vívnak meg a csapatok. A Berettyóújfalu évek óta az ország egyik legjobb csapatának számít, bár kétségtelen, hogy az elmúlt szezonok során a stafétabot már a Hali kezében van. Ráadásul ezt a szezont sem kezdte túl jól a MVFC, hiszen legyőzte őket a Veszprém, míg a DEAC ellen hazai pályán botlottak.

A Magyar Kupában és az NB I-es bajnoki döntőben rendre összefutott a két együttes, ezúttal is nagy csatát ígér a két együttes találkozója. Már csak azért is, mert a Haladás szeretné megőrizni hibátlan mérlegét és lehetőség szerint nagyobb előnyre szert tenni a közelgő Bajnokok Ligája selejtezőt megelőzően. Ezzel szemben a Berettyóújfalu a hátrányán faragna, hiszen jelenleg a negyedik helyen áll.

A sors furcsa fintora, hogy szinte napra pontosan – 2022. szeptember 9. – csapott össze a Hali és a Mezei Vill ugyanilyen leosztásban. Akkor a Pálfi István sportcsarnokban a hazai játékosok örülhettek, miután hátrányból fordítva már 5-1-re is vezettek és végül 6-3-as sikert arattak. Azóta viszont sok minden változott és egyik csapat sem mehet biztosra a pénteki rangadót illetően…

MVFC Berettyóújfalu – Haladás VSE
2023. szeptember 8. (péntek) – 18:30
Berettyóújfalu, Pálfi István rendezvénycsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!