A vasiak 7 ponttal a 4. helyen állnak a tabellán. A vendég Fehérvár rosszabbul rajtolt, egy győzelem mellett háromszor kikapott, három ponttal a 9. helyen tanyázik.

A piros-kékek a rajton odahaza 4-2-re verték a Budaörsöt, aztán viszont kikaptak az Astra vendégeként (0-3), otthon a Szegedtől (0-2), múlt hétvégén pedig Székesfehérváron 3-0-ra a Puskás Akadémiától. Azaz utóbbi három meccsükön pontot és gólt sem szereztek. A Fehérvár kispadján egyébként a korábbi kiváló Haladás-támadó, Andorka Péter ül. A Fehérvárban szerepel két korábbi szombathelyi futballista, Simon Franciska és Jánosi Ninetta is. A két csapat a nyáron felkészülési mérkőzésen az Illés Akadémián megmérkőzött egymással, akkor 2-2-re lett a végeredmény.

– Jól kezdtük a szezont, noha lehet hiányérzetünk, hiszen még több pontot is gyűjthettünk volna, hiszen nem nyújtottunk rossz teljesítményt. Ami a Fehérvárt illeti, fiatal, motivált csapat, amely nem adja könnyen a bőrét. Gyors, veszélyes akciókat vezetnek a piros-kékek, jól kontráznak és eddig rendre szoros meccseket vívtak. Noha új edző érkezett a nyáron, a játékukban nincs drasztikus változás. Nem lesz könnyű mérkőzés, de hazai pályán csak a győzelem elfogadható – mondta Markó Edina, a Haladás Viktória vezetőedzője.

A Haladás-Viktória FC – Fehérvár FC összecsapást a női labdarúgó NB I. 5. fordulójában pénteken 16 órakor a Kenderesi úton rendezik meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!