A Magyar Súlyemelő Szövetség 2023. évi férfi, női junior súlyemelő országos bajnokságával elkezdődött a szakág képviselői számára az őszi versenyidény. Az idei erőpróbának ezúttal Tatabánya adott otthont. Kemény felkészülés után kelt útra a szombathelyi különítmény, hogy öt sportolóval részt vegyen ezen a rendezvényen. Nagy reményekkel indult a Haladás VSE csapata.

Márkus Erzsébet szakosztályvezető és Ligeti Ferenc edző is érmes helyekben reménykedtek, ugyanakkor talán még ők sem számítottak arra, hogy ennyire sikeres versennyel kezdenek a tanítványok. Kivétel nélkül valamennyi vasi súlyemelő ugyanis dobogóra állhatott a tatabányai erőfelmérőn. A prímet természetesen Molnár Kinga vitte, aki alaposan kitett magáért.

A tehetséges versenyző 12 kilogrammal lépte át 2022-ben elért összetett eredményét. Ennek köszönhetően az egyéni csúcsot emelt, amellyel a 76 kilogrammosok mezőnyébe aranyérmes lett. Több Haladás versenyző is súlycsoportot váltott, ami alaposan megnehezíti a sportolók felkészülését, versenyeztetését. Hegedüs Milán két, míg Darabos Sára és Pávolics István egy súlycsoporttal lejjebb neveztek.

Ez a döntés ugyanakkor nem látszódott meg az eredményességen, hiszen valamennyien dobogóra állhattak. Darabos Jázmin és Darabos Sára is ezüstérmet szerzett saját súlycsoportjában. A fiúknak sem volt sokkal könnyebb dolga. Pávolics István és Hegedűs Milán egyenletes teljesítménnyel rukkoltak ki, ami a harmadik helyhez volt elegendő, így a HVSE szakosztálya öt éremmel térhetett haza.

2023-as Junior Súlyemelő Országos Bajnokság:

  • Molnár Kinga 1. hely – 76 kg
    összetettben: 144 kg (szakítás 62 kg, lökés 82 kg) – egyéni csúcs
    edző: Márkus Erzsébet
  • Darabos Sára 2. hely – 55 kg
    összetettben: 105 kg (szakítás 48 kg, lökés 57 kg)
    edző: Ligeti Ferenc
  • Darabos Jázmin 2. hely – 71 kg
    összetettben: 110 kg (szakítás 50 kg, lökés 60 kg)
    edző: Ligeti Ferenc
  • Pávolics István 3. hely – 89 kg
    összetettben: 198 kg (szakítás 86 kg, lökés 112 kg)
    edző: Márkus Erzsébet
  • Hegedüs Milán 3. hely – 102 kg
    összetettben: 191 kg (szakítás 85 kg, lökés 106 kg)
    edző: Ligeti Ferenc

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!