A júliusi BMX-Racing világbajnokságot követően sem kellett unatkozniuk a sportág jeles képviselőinek. Franciaország után ezúttal Gencsapátiban gyűlt össze népes mezőny, ahol nemcsak hazánk legtehetségesebb versenyzői gyűltek össze, hanem a szomszodéos országokból is érkeztek bringások. Két napon keresztül ugyanis minden a kétkerekűkről szólt a vasi településen.

A legutóbbi hétvégén ugyanis itt rendezték meg a Magyar Kupa küzdelmeit, ugyanakkor a nemzetközi mezőny az Alpok-Adria sorozat utolsó állomására érkeztek. A sport népszerűsítése mellett kiemelt feladatának a versenyzés biztosítását nevezték meg a szervezők, akik gondosan ügyeltek minden apró részletre. Szükség is volt rá, hiszen nagyon magasan volt a léc.

A hőség miatt hatalmas sátrat húztak fel a pálya mellé, ahol nemcsak a csapatok, hanem a nézők is betérhettek hűsölni. A korszerű pályát pedig rendszeresen locsolták, hűtötték a futamok zavartalan lebonyolítása miatt. Ezúttal 130-nál is több nevezés futott be, ráadásul nemcsak Ausztriából, Szlovéniából és Szlovákiából érkeztek résztvevők, hanem még Németországból is.

Hazánk valamennyi klubja szintén képviseltette magát a rendezvényen, így a színvonalra és a látványra nem lehetett panasza egyetlen nézőnek sem. A Gencsapáti KSE szervezés, lebonyolítás és szereplés terén sem vallott szégyent, így joggal várhatja mindenki a hasonló folytatást. A futamok eredményeit a Magyar Kerékpáros Szövetség oldalán érik el az olvasók.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!