Hétfőn meglehetősen magabiztos győzelmet aratott a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes, amely így továbbra is őrzi hibátlan mérlegét. Egyedüliként az egész bajnokságban és nemcsak az eredményesség, hanem a mutatott játék terén is kirobbanó formában vannak a vasi játékosok. Nagy kérdés volt, hogy öt nap alatt a két tétmérkőzés mennyire viseli meg a keretet.

A közelgő Bajnokok Ligája selejtezőkör miatt is fontos, hogy megmaradjon a csapat egészsége és eredményessége is. Ennek megfelelően rendszeresen rotálja játékosait Felipe Conde, aki ezúttal is lehetőséget adott a fiatal, saját nevelésű tehetségeknek is. Mindkét gárdát fűtötte tehát a nagy tét, hogy három pontot szerezzen ezen az összecsapáson.

Az ismerkedés percei sok hibát hozott mindkét oldalon. Remegtek a lábak, nem koncentráltak eléggé a játékosok, így egymás megingásaiból építkeztek a csapatok. Ebből viszont a nyírségiek jöttek ki jobban, akik egy szombathelyi védelmi megingást használtak ki: Szalmás adta el a labdát, ami végül Öreglaki elé került és Ő közelről nem hibázott. Ezután becsülettel próbálkozott a Haladás, de hiába.

Ráadásul a játékvezetők meglehetősen érdekes felfogásban vezették a találkozót, ami a 23. percben csúcsosodott ki. Vatamaniuc-Bartha megmozdulását piros laposnak értékelték a sípmesterek, ugyanakkor néhány másodperccel előtte egy vasi futsalos kapott az arcához, a játék azonban ment tovább. Az esetet a vendégek mestere is megreklamálta, amit sárga kártyával honoráltak.

Az emberhátrányos időszakot jól védekezte ki a Hali, de a támadásokban nem volt kellő él, így meddő mezőnyfölényig jutott csak a zöld-fehér együttes. Egy újabb pontrúgás viszont növelte a különbséget a csapatok között: a 27. percben Dos Santos szabadrúgásból bombázott a bal felső sarokba. Nehéz helyzetbe került a vendég együttes, amelynek egyre jobban fogyott az ideje.

A hajrában már vészkapusra váltott a címvédő és némi állóháborút követően megvillant a csapatkapitány, Dróth révén faragott a különbségen a Haladás. Hiába, mert Gregory Dos Santos révén ismét betalált Alasztics kapujába a Nyíregyháza, amely a hátralévő időt már kivédekezte és otthon tartotta a három pontot. A Haladás így a hetedik mérkőzésén elszenvedte első vereségét.

Á Stúdió Nyíregyháza Futsal – Haladás VSE 4-1 (1-0)

Haladás: Alasztics M. – Szalmás Z., Dróth Z., Vatamaniuc-Bartha D., Vas Á.
Csere: Homlok L. – Kovács M., Luiggi Longo, Knizs O., Sipos G., Körmendy G., Fehér D., Arnon, Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Öreglaki (4′), Dos Santos (27′, 39′), Rodriguez (üres kapu – 40′) illetve Dróth (34′)

Piros lap: Vatamaniuc-Bartha D. (23′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!