A labdarúgó NB III. Észak-Nyugati csoportjának 9. fordulóját rendezik meg a hétvégén, ahol a Szombathelyi MÁV Haladás VSE gárdája a szezonban eddig tudása alatt teljesítő Budaörshöz látogat.

A budaörsiek eddig 8 mérkőzésen 2 győzelem mellett 6 vereséget könyvelhettek el, pontok még nem sikerült megosztozniuk az eltelt fordulók alatt és jelenleg a 15. kieső helyen állnak. Hazai pályán legyőzték 2-1-re a Sopront, de kikaptak 1-0-ra a Bicskétől, 4-1-re a Tatabányától és 3-1-re a Veszprémtől. Ez az utolsó két meccs a tabella éllovasai ellen voltak, de a Bicske elleni vereség biztosan fájó pont volt.

A vasárnapi meccs kiemelt fontosságú a részükre, győzelemmel elkerülhetnek a kieső helyről, és beérnék a HVSE-t pontszámban. Tehát igazi 6 pontos mérkőzés várható, ha sikerülne győzni a szombathelyieknek, akkor megerősíthetnénk helyüket a középmezőnyben.

A Budaörs 10 éve már feszegette a másodosztály kapuját, 2. helyen végzett a harmadik osztályban, majd a következő idényben utcahosszal nyerte az NB3 Nyugati csoportját a Győri ETO FC előtt és feljutott a másodosztályba. Az NB2-ben egészen tavalyelőtti idényig szerepeltek, nem is rosszul, egy negyedik helyezés, ötödik helyezés kétszer is, de 2 éve kiestek az NB2-ből. Tavaly a 9. helyen végeztek a húszcsapatos NB3 Nyugati Csoportjában.

A HVSE drukkerei így joggal reménykedhetnek egy jó eredményben, annál is inkább, hiszen a vasiak nincsenek túl jó formában, legutóbbi 3 mérkőzésüket elveszítették.

A szombathelyiek mestere, Szenczi Imre érdeklődésünkre adott előzetest.

– Véleményem szerint a Budaörs sokkal jobb csapat annál, mint amit a tabellán elfoglalt helye mutat. Sajnos nagyon rossz szériába kerültünk. A játékosok mentális és fizikai fáradtságra panaszkodtak a hét elején, így a tervezett programon is változtattunk. Részben megértem őket, mert többségük kilenc hónapja “tolja”. Júniusban volt két hét szünetük, ami nem mondható túl soknak. De a másik oldalról megközelítve, azt csinálhatják amit állítólag a legjobban szeretnek. Tehát kifogásokkal nem sokáig élhetünk.

Egy igazi 6 pontos mérkőzés következik. Ehhez mindenkinek fel kell nőnie és félretenni minden egyéni problémát. Csapatként is helyre kell álljunk, mert a legutóbbi mérkőzést megelőző vereségek alkalmával győzelmi esélyeink voltak.

 

A ZTE ellen meg helyzeteket se tudtunk kialakítani. Remélem tanulunk a hibáinkból, mert különben fejlődésünk üteme megreked. Ferencz Zoltán kiállításával, Balogh Ákos betegségével tovább csökkentek a variációs lehetőségeim. Minden mérkőzés nehéz, de jelenlegi állapotunkban ez hatványozottan igaz – fogalmazott Szenczi Imre.

A Budaörs-HVSE meccsen 15 órakor harsan fel a kezdő sípszó. A mérkőzés helyszíne a Budaörsi Városi Stadion, amelyet 2 éve újítottak fel és 2021 júniusában adtak át.

TABELLA

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!