A Kaposvár elleni hazai győzelmet követően a nemzetközi kupaporond után ismételten az NB I-es pontvadászatban kellett helyt állnia Kocsis Tamás együttesének. Az Egis Körmend ezúttal Paksra látogatott, nem volt könnyű helyzetben, ugyanakkor meglepetésre készültek. Bár az Atomerőműnél is akadtak hiányzók, a vasi gárda nagyon foghíjas összeállításban kényszerült pályára lépni.

Döcögősen indult az összecsapás, ami leginkább a pocsék dobóforma számlájára volt írható. Nagy volt az iram, de sok volt a pontatlanság is. Az akaratot olykor a görcsösség váltotta fel. Ennek is köszönhetően fej-fej mellett haladtak a csapatok, a folytatásra viszont a vendégek kapták össze előbb magukat. Először a védekezést tették helyre a vasi kosarasok, majd a támadást is.

Főként a hárompontosok tekintetében jártak élen a körmendi játékosok, ráadásul mindig a lehető legjobbkor érkezett. A nagyszünetben 30 ponton tartották a házigazdát, így a lélektani előny is a Rába-parti csapat mellett szólt. A második félidőben ott folytatta a Körmend, ahol abbahagyta. A magabiztos védekezés mellett néhány elrontott támadás is belefért, de állandósult a vasi vezetés.

Az utolsó negyed kezdetére aztán szétesett az Atomerőmű, amelyből csak White emelkedett ki. Govens bár sokat vállalt, de nem volt hatékony, míg a körmendi keretben egyénileg és csapatként is remekeltek. Ennek köszönhetően magabiztos győzelmet zsebelt be az Egis Körmend, amely komoly skalpot gyűjtött be. Ezzel két sikernél jár a legutóbbi bajnokság bronzérmese.

Atomerőmű SE – Egis Körmend 62-80 (19-17, 11-20, 20-20, 12-23)

Körmend: Cook 12/3, Takács 14/3, Carter 9/6, Morgan 17/9, Tolbert 10/3.
Csere: Djogo 14/12, Kiss -, Doktor 1, Schmera -, Geröly 3/3, Herczeg -, Nagy -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!