Az őszies, viharos szeles időben lejátszott meccset nagy iramban kezdte mindkét csapat, a 2.perc végén a szegedi Nyári veszélyeztetett, a Hali pedig agresszív letámadással akart helyzeteket kidolgozni.

Miközben a hazai kemény mag már a ZTE elleni kupameccsre hangolt, nagy labdabirtoklási fölénybe került a Hali.

A zöld-fehérek inkább a széleket erőltették, mégis a 18.percben Rácz középről eleresztett 25 méteres lövése volt az első igazán nagy helyzet, ekkor a felső lécen csattant a labda.

A 20.percben góllá érett a mezőnyfölény, Nyíri Vince éles, már-már “Sándor Csikar” szögből leadott lövésébe csak beleütni tudott Molnár kapus, 1-0!

A gól megnyugtatta a hazai gárdát, a Szeged pedig többször is kijött a szorításból, a 30.percben újra Nyári lőtt nagy helyzetben, ezúttal is mellé.

A félidő hajrájában több veszélyes akciót is vezettek a vendégek, de csak szögletekig jutottak.

A második félidő elején, az 52.percben előbb Zvekanov bombázott kapura, majd a kipattanó Cserniket találta helyzetben, aztán mégis Pintér gurított alig mellé.

A kihagyott lehetőség megbosszulta magát, szombathelyi védelmi hiba után, a Pálfiról kipattanó játékszert Gajdos passzolta be az 55.percben, 1-1.

 

A 60.perc után mindkét vezetőedző cserékkel próbálta frissíteni csapatát, ennek ellenére visszaesett a színvonal és inkább a meddő mezőnyjáték dominált, a kapuk előtt már nem alakultak ki gólveszélyes helyzetek.

Összességében igazságosnak mondható döntetlen született.

SZOMBATHELYI HALADÁS–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 1–1 (1–0)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1155 néző. Vezette: Görög Márió (Horváth Zoltán, Vörös Dániel)

HALADÁS: Pálfi – Nyíri, Jagodics M., Csonka (Ene, 80.), Bosnjak (Szakály, 63.) – Zvekanov – Horváth R. (Simut, 63.), Rácz, Csernik (Mohos, 76.), Doktorics – Pintér (Katona, 76.). Vezetőedző: Aleksandar Jovic

SZEGED: Molnár-Farkas – Könczey (Kővári, 65.), Szilágyi, Nagy Zs., Gera N. (Papp, 69.) – Nyári (Márkvárt, 65.), Haris – Prosser, Gajdos, Óvári (Tóth B., 69.) – Bíró (Borvető, 90.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerző: Nyíri (21.), ill. Gajdos (55.)

A meccs utáni sajtótájékoztatón Aleksandar Jovic elmondta, hogy a meccs jelentős részében ült az előzetes terve, enek ellenére több gólhelyzet kimaradt, ami után az ellenfél egyenlíteni tudott és a hajrára kicsit el is fáradt a csapat. Hozzátette: jó úton járnak, de jól jön most válogatott szünet miatti pihenő.

 

A szegediek mestere, Aleksandar Stevanovic szerint a házigazda nagyon komoly iramot diktált a meccs elején.

– Tudtuk, hogy ezt nem lehet sokáig bírni, azt vártuk, hogy eljöjjön a mi időnk. Így is lett, kiegyenlítettünk. Elégedett vagyok az 1 ponttal – tette hozzá.

Az NB II-es bajnokságot október 22-én Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a Szombathelyi Haladás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!