A folyamatos fejlődés a siker záloga, amely a Szombathelyi Darts Club Sportegyesületet jellemzi. Az alig néhány éve újraformálódott vasi darts csapatnak köszönhetően egyre többen ismerkedtek meg a sportággal és mára egyesületi szinten erősítik a régió és Magyarország egyik bástyájának számító alakulatát. Az egyéni és csapatsikerek mellett nagy hangsúlyt fektettek a klubnál a versenyeztetésre is.

A saját szervezésű és lebonyolítású tornák mellett nagyon jó kapcsolatot ápol az egyesület a Magyar Darts Szövetséggel valamint a helyi önkormányzattal is. A lokálpatrióta támogatóknak köszönhetően pedig idén is három napon keresztül szálltak a nyilak a vasi vármegyeszékhelyen. A szervezők ügyeltek arra, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább érdekes sportcsemegét.

A pénteki játéknapon az amatőrökön volt a figyelem, akik a MVD-Szig páros openen bizonyítottak. Több bátor vállalkozó először mérettette meg magát szervezett keretek között. Nem véletlen, hogy rengeteg néző és résztvevő látogatott ki a Sugár úti kiscsarnokba. A 37 páros közül a legjobb a Jehirszki-Börzsei kettős lett. két szombathelyi bronzérmese lett a tornának: Kámán Lehel és Kámán Alex valmaint Kámán Csongor és Bogáti László duója.

Szombattól kezdve már az igazolt, profi versenyzőkön volt a sor, akik az országos bajnoki fordulóra érkeztek. Az utolsó előtti állomása volt ez az OB-sorozatnak, amelynek aranyérmes helye már korábban eldőlt. Ihász Veronika és Kovács Patrik is megvédték elsőségüket, ugyanakkor mindketten tiszteletüket tették a rendezvényen.

A bajnoki forduló vasi szempontból nem alakultak túl jól. Az ígéretes vasi különítmény legjobb eredménye az egyéni 17. hely, ugyanakkor figyelemreméltó, hogy az SZDCSE színeiben kölcsönben játszó pápai illetőségű Borbély András második, míg a pályafutását a vasi megyeszékhelyen kezdő Székely Penge Pál az első lett.

Pengének úgy tűnt, hogy nagyon fekszik a hazai pálya, mert a Magyar Kupa küzdelmek során is tarolt. Bár a vasi sportbarátoknak inkább Csóka András teljesítménye ad okot az örömre. Az SZDCSE elnöke ugyanis Kovács Patrikot is búcsúztatta az egyenes kieséses szakaszban és a döntőig menetelt, ahol csak Székely nagyobb rutinja előtt kellett fejet hajtania.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!