A spanyolok sorozatban harmadszor kezdik meg idegenben a Bajnokok Ligáját. Az előző idényben az olasz Sassari vendégeként, 2 éve a Novgorod együttesét verték meg idegenben.

A 2022/2023-as szezonban a Malaga volt a legjobb védő lepattanozó csapat a BL-ben, a megszerezhető lepattanók csaknem 78%-a az övék lett, a Falco ebben a mutatóban közel 62%-os teljesítményt ért el. A Szolnoki Olaj csapatából is ismert Perry az előző BL-szezonban 14,9 pontot átlagolt.

A Falco jó formában kezdte a szezont, a hazai pontvadászatban mindhárom meccsüket megnyerték a sárga-feketék.

Milos Konakov a sárga-feketék közösségi oldalán nyilatkozott a szerda esti derbiről.

– Szerintem nagy meccs lesz, mert a Malaga jó, sőt a csoport legjobb, legerősebb csapata. Az Unicaja agresszíven védekezik és abból indít gyors támadásokat. Minden játékosa jól dobja a távoliakat, ezért aztán a jó védekezés és okos támadás kell. Szeretném szurkolóinkkal együtt élvezni ezt a meccset – fogalmazott a Falco mestere.

Matthew Tiby szerint is a védekezés, illetve a csapat energiája, a közönség támogatása lesz a döntő.

Ibon Navarro, a Málaga edzője: Nehéz idegenbeli meccs vár ránk, a magyar bajnokságban a Falco olyan, mint a spanyolban a Real Madrid vagy a Barcelona, és neki a Bajnokok Ligája az Euroligának felel meg. A klub, a játékosok és a szurkolók szempontjából is nagy mérkőzés lesz a szerdai, a vesztenivaló kevés, viszont sokat nyerhetnek vele. Nem lehetünk nyugodtak a találkozó előtt, ha nem kezdünk jól, a későbbiekben szenvedni fogunk. Az előző évadban a Strasbourg és a Murcia is kikapott Szombathelyen, csak a Bursa nyert, mert nem ragadt be az elején. Nagyra becsüljük a Falcót, mivel hazai pályán nagyon veszélyes ellenfél, és sok jó pontszerzője van.

A Falco-Malaga BL-meccsen 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!