Megkezdődött a női egyetemi bajnokság, ami azt jelentette, hogy a legutóbbi szezont a rájátszásba kerülő SzoESE is pályára lépett. Szabó László együttese a nyáron átalakult, több tehetséges fiatal is érkezett, akik rögtön a kezdőben kaptak helyet. Egyúttal meghatározó kosarasok távoztak – Püspöki és Preisinger személyében – így nagy várakozás előzte meg a SMAFC elleni találkozót.

A derbin az első kísérletet az újonnan érkezett Horváth Fruzsina eresztette el, ami kimaradt. A pontokat viszont szintén Ő jegyezte – büntetőből az első perc végén. A szerény erőt képviselő vendégek csak a harmadik minutumig reménykedhettek, mert ezután védekezése mellett a támadójátékban is robbantott a SzoESE. A játékrész derekán már tíz pont volt a hazaiak előnye.

Később sem fékezett a vasi expressz és könyörtelenül kihasználták a soproniak minden megingását. Csak Hawkins semlegesítése okozott némi nehézséget, de egyedül a vendégek kosarasa sem tudott csodát tenni. Ezzel szemben a szombathelyiek teljesítmény terén egymást múlták felül. A nagyszünetre már behozhatatlannak tűnő előnyre tettek szert Szabó László tanítványai.

A második félidőben kicsit visszavett a tempóból a SzoESE, de még ez is magasabb fordulatszám volt, mint amit a vendégek tudtak volna tartani. A hazaiak mestere valamennyi játékosának lehetőséget biztosított a szezonnyitón, amely minden tekintetben tökéletes volt. A századik dobott pont ugyan ott maradt Plózer kezében, de ennél nagyobb bajjal sose nézzen szembe a vasi gárda.

SzoESE – SMAFC 99-40 (33-7, 23-15, 26-10, 17-8)

SzoESE: Horváth Fruzsina 13, Mezősi A. 19/3, Horváth Fanni 12, Balogh V. 20/3, Plózer P. 24.
Csere: Horváth K. 8, Mák B. 3, Farkas Zs. -.
Vezetőedző: Szabó László

A SMAFC legeredményesebb játékosa: Hawkins Abigél 18

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!