A nyári alapozást követően, felkészülési mérkőzésekkel és előselejtezővel kezdődött az idény a Szombathelyi Sportiskola korosztályos kosárlabda együttese számára. Az edzési helyszínnel ellentétben ezúttal a szomszédvári rangadót a Sugár úti kiscsarnokban rendezték meg. Talán ennek a változásnak is köszönhetően nem indult túl jól a mérkőzés a Sportiskola szempontjából.

A zalaiak alaposan felkészültek a vasi lányok játékából. A vendégek szoros emberkövetéssel próbálták kikapcsolni a szombathelyiek egyik húzóemberét, Kotnyek Emmát a játékból. Ez a találkozó első félidejében sikerült is, tekintve többször duplázni tudták a Sportiskola karmesterét. Ráadásul a házigazda játékosai több tiszta dobást is rontottak, amit a ZTE kihasznált.

A gyors leindításokra építő zalaiak húsz percnyi játék után 41-25-re léptek meg. A pihenő viszont jót tett a szombathelyieknek és kemény letámadással hozták zavarba a vendégeket. Olyan nagy sikerrel tették mindezt, hogy se csere, se időkérés nem zökkentette ki a játékból őket. Többször is felzárkózott a Sportiskola, azonban a fontos pillanatokban megremegtek a kezek.

A záró felvonás hajrájában így újra a zalaiak akarata érvényesült, amely rászolgált a győzelemre. Ugyanakkor pontosabb befejezésekkel és nagyobb koncentrációval a Szombathelyi Sportiskola meglephette volna a mezőnyt és a bajnokság egyik erős keretével rendelkező ZTE csapatát kényszeríthették volna idegenbeli botlásra.

Szombathelyi Sportiskola U18 – ZTE NKK 59-71 (14-21, 11-20, 21-10, 13-20)

Sportiskola: Kotnyek E. 14, Csontos B. 17/3, Horváth Zs. 16, Fodor K. -, Eredits N. 8.
Csere: Schneider B. 4, Németh J. -, Fessler F. -, Orbán J. -, Ádám B. -, Repcsényi D. -.
Vezetőedző: Hegyiné Szávai Beatrix

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!