Az ötödik helyen álló Nyírbátor látogatott a hét utolsó munkanapján a címvédő katlanjába az esetleges pontszerzés reményében. A Haladás ezzel szemben az Aramis ellen mutatott játékával szerette volna begyűjteni a három pontot. Kovács Máté öt sárga lapja miatt hiányzott a keretből, de nélküle sem volt megoldhatatlan feladat a szombathelyiek számára a küldetés.

Az első percektől kezdve nekiesett riválisának a vasi alakulat, amely folyamatosan kapuja elé szegezte nyírségi ellenfelét. Csak idő kérdése volt, hogy meddig tudja megakadályozni a gólszerzést a Nyírbátor védői. Nem is kellett sokat várni a szurkolóknak és máris lépéselőnybe került a Haladás. Az ötödik percben Szalmás húzott el a bal szélen és bombázott a bal alsó sarokba.

Néhány másodperccel később ismét a hálóban táncolt a labda. Dróth Zoltán használta ki a vészkapussal támadó vendégek megingását.

A magabiztos vezetés birtokában már nem kockáztatott feleslegesen a Haladás. Építgette támadásait a vasi alakulat, miközben a nyírségiek próbáltak szépíteni, de az eredmény nem változott az első félidőben. Jól járatta a labdát a fordulást követően a címvédő, miközben a védekezés terén is sikerrel szűrték meg a vendégek támadásait. Az újabb gólra viszont a játékrész hajrájáig várni kellett.

Ekkor Sipos villant és tálalt Vatamaniuc-Bartha elé, aki tovább növelte a különbséget. A végén a vendégek is betaláltak, így a szombathelyiek kétgólos sikerrel hangoltak a Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre. Hétfőn útra kel a csapat, hogy Malagán lejátszák azt a három mérkőzést, amelyen eldől, elit-körbe jut-e a magyar bajnok vagy sem?!

Haladás VSE – Nyírbátori SC 3-1 (2-0)

Haladás: Alasztics M – Henrique Diniz, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Arnon.
Csere: Gyimesi M. – Szalmás Z., Knizs O., Hajmási M., Dróth Z., Körmendy G., Fehér D., Vas Á., Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Szalmás Z. (5′), Dróth Z. (6′), Vatamaniuc-Bartha D. (36′) illetve Sántha (40′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!