A hölgyek mellett az urak is pályára léptek a legutóbbi játéknapon a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság alapszakaszában. A nyugati-csoportban kapott helyet a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csapata, amely idén is célktűzésként a rájátszásba jutást fogalmazta meg. A SMAFC ellen aratott esetleges győzelemmel pedig lépést is tehettek efelé.

Felváltva estek a találkozó első perceiben a kosarak, hol az egyik, hol a másik gárda vezetett. Majd a vasi gárda kapcsolt előbb és egy 8-0-ás rohammal ragadták magukhoz a kezdeményezést. A SMAFC ebből még talpra tudott állni és úgy tűnt, nem lesz könnyű dolga a szombathelyi fiataloknak. A folytatásra aztán Kéri mester szigorúbb védekezéssel küldte pályára tanítványait.

Hogy ez mennyit jelentett? Mérkőzést befolyásoló tényezőnek bizonyult, hiszen 21-0-ás etapot repesztett a SzoESE, míg a soproniak egyetlen pontot dobtak a második negyed során. Ezzel a találkozót is eldöntötte a vasi csapat, amely látványos védekezéssel fojtotta meg ellenfelét. Bár távolról és középtávolról is idényeleji formát mutatott a házigazda, ezúttal ez nem nyomott sokat a latba.

Sokkal inkább a palánk közelében nyújtott teljesítmény volt a különbség. Lepattanók terén tizeneggyel gyűjtött többet riválisánál a SzoESE, amely gólpasszok tekintetében (23-5) is magabiztos különbséget varázsolt. Ennek fényében a magabiztos győzelem valamint a pontarány is megfelel a pályán látottaknak.

SzoESE – SMAFC 84-31 (21-13, 24-1, 15-7, 24-10)

SzoESE: Kiss M. 19/6, Nárai G. 8/6, Vicze K. 2, Várkony T. 10/3, Takács Zs. 28/12.
Csere: Várkony K. 10, Gyánó K. 3/3, Frisnyák D. 2, Gundinger S. 2.
Vezetőedző: Kéri Péter

A SMAFC legeredményesebb játékosa: Fekete 7.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!