A legutóbbi szezon egyik kellemes meglepetése volt a Szombathelyi Pinkvinek szereplése, amely az U25/B bajnokságban dinamikusan fejlődött. A nyáron a keretben történt kisebb-nagyobb változás, így nagy reményekkel várták a szurkolók és természetesen a főszereplők is, hogy az új idényben hogyan kezdik a pontvadászatot. A csarnokavatót megelőző hétvégén kétszer is jégre léptek Geosits Levente növendékei.

A Rampage és a Ferencváros neve már önmagában garancia volt arra, hogy nehéz pillanatok várnak a szombathelyi lányokra. A kilátogató nézőknek a látványra nem lehetett panasza, hiszen mindkét találkozó remek iramú volt, ráadásul a gólok számára sem lehetett panasza a szurkolóknak. Az eredményesség terén viszont a hazaiaknak nem sok öröm jutott részül.

A Rampage mintegy harmincszor tesztelte a Pinkvinek kapusát, aki eleinte több bravúrt is bemutatott, a játékrész derekától viszont már Ritecz sem tudta megakadályozni a gólszerzést. Ráadásul a támadóharmadba kirohanó védőket gyors kontrákkal megzavaró rivális a szünetig újabb találatokkal tette magabiztosabbá csapatukat. A folytatásban sem érkezett lényeges változás, így nagy különbségű vereséget szenvedtek a szombathelyiek.

A Ferencváros elleni derbinek sem a vasi lányok voltak az esélyesei, ugyanakkor ez sokkal szorosabb és kiegyensúlyozottabb találkozót hozott. Bár a támadások építését illetően akadozott a hazai gépezett, sikerült megszerezni a szombathelyieknek a hőn áhított gólt. Ugyanakkor a fővárosi együttes is bevette a Pinkvinek kapuját és sokkal pontosabbak voltak a mezőnyben.

Ennek eredményeként a második félidőben sikerült újabb gólt szerezniük a pestieknek, ami el is döntötte az összecsapást. Bár helyenként szép játékkal rukkoltak ki Geosits Levente tanítványai, ezen a hétvégén nem sikerült pontot, pontokat szerezni a női bajnokságban.

Szombathelyi Pinkvinek – Rampage Women’s Hockey A 0-6 (0-3,0-3)

Pinkvinek: Ritecz P. – Juhász Brigitta, Juhász Barbara, Mazzag S., Fullár E., Horváth J.
Csere: Kariusz-Horváth P., Márffy Zs., Török L., Horváth A., Kolonovits A., Koczka J., Takács D., Bögyös D., Szemerei B., Kalfsbeek-Dobóczi A., Lakics K., Jagodics A.
Vezetőedző: Geosits Levente
Csapatvezető: Csergő István

Gólszerző: Papp B. (13′, 28′), Máhl F. (16′), Molnár (19′), Csapó (22′), Korpa (38′)

*

Szombathelyi Pinkvinek – FTC-Telekom 1-3 (1-2, 0-1)

Pinkvinek: Jerabek-Karlovich Annamária – Juhász Brigitta, Juhász Barbara, Mazzag S., Koczka J., Horváth J.
Csere: Ritecz P. – Kariusz-Horváth P., Márffy Zs., Lakics K., Horváth A., Kolonovits A., Bögyös D., Fullár E., Takács D., Szemerei B., Kalfsbeek-Dobóczi A.
Vezetőedző: Geosits Levente
Csapatvezető: Csergő István

Gólszerző: Horváth A. (17′) illetve Márton D. (4′), Rácz E. (16′), Czégel (35′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!