Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke nagyon szeretné, ha Lionel Messi az argentin csapat tagjaként szerepelne a jövő nyári, párizsi olimpia futballtornáján.
A NOB első embere argentínai látogatásán adott hangot e kívánságának, amelyről az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz szakportál számolt be.
Bach személyes óhajként fogalmazta meg, hogy örülne, ha az argentin világsztárt – csapata egyik túlkoros játékosaként – ott látná a francia fővárosban, és sikerrel járna a dél-amerikai ország olimpiai válogatottjával.
A 36 éves, és minden idők egyik legjobb futballistájaként számon tartott Messi, aki 2008-ban Pekingben olimpiai aranyérmes volt az argentinokkal, tavaly decemberben világbajnoki címet szerzett a nemzeti együttessel Katarban.
“Fantasztikus lenne, ha Párizsban is játszana, ami esélyt jelentene arra, hogy újra történelmet írjon. Ő lehet az egyetlen játékos a futballhistóriában, akinek világbajnoki címe mellett két olimpiai aranyérme van” – mondta Bach argentin újságíróknak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!