Újabb rangadó várt a kosárlabdasport kedvelőire, hiszen péntek este folytatódott a férfi élvonalbeli pontvadászat. Vérbeli szomszédvári derbinek adott otthont Körmend, ahol a Rába-partiak ellenfele a Zalaegerszeg volt. A tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül ez kiemelt mérkőzésnek számít, főként annak tekintetében is, hogy az előző idényben is nagy csatát hozott a találkozó.

A vártnak megfelelően telt ház várta a csapatokat, ez pedig garancia volt arra, hogy a hangulatra nem lesz panasz. Hatalmas elánnal kezdtek a csapatok, vérbeli rangadóhoz méltó módon. Ugyanakkor a nagy küzdelemnek köszönhetően valamennyi dobóhelyzetért meg kellett dolgozni a főszereplőnek. Az első negyed végén a vendégek álltak lélektani előnyben. A folytatásban viszont nem a hazaiak elképzelése szerint alakult a találkozó.

Bár támadásban tudták tartani magukat a vasi kosarasok, de védekezésük nem volt kellően szilárd. Hiába érkezett jókor hazai szempontból a tripla, zalai részről mindig akad valaki, aki a holtpont idején betalált. Ennek is köszönhetően a nagyszünetben 39-44 állt az eredményjelzőn. Nagy izgalmakat tartogatott a folytatás is és nem is kellett csalatkozniuk a nézőknek. Cook vezérletével szép fokozatosan kapták el a játék ritmusát.

Óriási véghajrá kerekedett a találkozó során, végletekig kiélezett volt a küzdelem. Sokáig úgy tűnt, hogy a hátránya ellenére sikerül a fordítás és megnyeri hazai találkozóját Kocsis Tamás alakulata. Ugyanakkor a kritikus pillanatban megremegtek a kezek és a zalaiak egyetlen ponttal megnyerték a forduló rangadóját. Ennek köszönhetően pedig mindkét együttes azonos mutatóval várhatja a folytatást.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 84-85 (18-19, 21-25, 23-19, 22-22) 

Körmend: Cook 24/9, Takács 4, Djogo 11/3, Tolbert 10, Morgan 19/12.
Csere: Carter 6, Durázi 4, Kiss 3/3, Doktor 3, Ferencz -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!