Hosszú utazás és kétnapos akklimatizációs időt követően megkezdte szereplését a nemzetközi porondon a Haladás együttese. Harmadszor vesz részt a vasi futsal együttes a Bajnokok Ligájában és ezúttal az elitkörbe jutást tűzte ki célként a szombathelyi csapat. Nehéz feladat jutott a Haladásnak, hiszen spanyol, kazah és luxemburgi rivális ellen kellene kivívni a továbbjutást.

Első nap a hazai színeket képviselő Mallorca volt az ellenfél. Hazai pálya, saját szurkolók és ismerős terep szólt a spanyolok mellett, ugyanakkor Felipe Conde tanítványai szerették volna meglepni riválisát. Ez részben sikerült is, hiszen a negyedik percben sikerült megszerezni a vezetést. Egy tetszetős akció végén Sipos talált a kapuba. Megpezsdítette a talált a mérkőzést.

Újabb helyzetekre került sor, amelyek mindkét oldalon kinaradtak. Majd fokozódott a spanyol nyomás, ami végül góllá érett. A 15. percben Fabinho volt eredményes. A szünetig újabb gól már nem született, így joggal reménykedtek a szombathelyiek az eredményes szereplésben. A második félidőben nyílt sisakos küzdelem zajlott a pályán, a vasi futsalosok bár dolgoztak ki helyzeteket, gólt a spanyolok szereztek.

A 31. percben gyors akciót vezetett a Mallorca, Chaguinha villant egyet, ezzel pedig fordított a házigazda. A hajrában minden követ megmozgatott a vasi gárda a pontszerzés reményében, de ezúttal csak megszorongatni tudta ellenfelét. Pihenni sok ideje nem lesz a Hali játékosoknak, hiszen pénteken délután már a Kazah bajnokkal feszülnek egymásnak.

Haladás VSE – Palma Futsal Mallorca 1-3 (1-1)

Gólszerző: Sipos (4′) illetve Fabinho (15′), Chaguinha (31′), Bruno Gomes (36′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!