A Szombathelyi Pingvinek otthonaként funkcionáló jégcsarnok nem ismeretlen a téli sportok szerelmeseinek, hiszen már tavaly is csúszhattak az érdeklődők. A közönség korcsolyázás mellett nagy sikert arattak a jégdiscók is, amelyek valamennyi korosztályt megszólított, megmozgatott. A nyári pihenőt követően viszont igazi nagy dobásra készülnek a szervezők.

A létesítményt a holtidőszakban is fejlesztették a tulajdonosok, így hosszabb ideig áll nyitva a kapuja az új idény során. Bár a bajnokságok már elkezdődtek és jó pár találkozóra kilátogathattak a nézők, az igazi csemegére hétvégén kerül sor. A pingvinek otthona 5 éven keresztül Trend Optika Jégcsarnok néven szolgálja ki a sportbarátokat, október 29-én pedig nagy mérföldkő következik.

Vérbeli Estre Liga mérkőzésnek ad otthont a szombathelyi csarnok. A létesítmény avató esemény így egy egész napos rendezvénnyé nőtte ki magát. Kísérőprogramként a gyerekeket is bevonják a szervezők, akik a Magyar Jégkorong Szövetség valamint az Erste Liga vezetőinek is köszönhetően Matinén vehetnek részt. A kapunyitást követően pedig előkerülnek a hokiütők is.

A bemelegítésre már a szurkolókat is várják, akik még vásárolhatnak jegyet a hétvégi sporteseményre. 15 órától pedig útjára indul a FEHA 19 – Újpest rangadó, amely Szombathely sporttörténelmi életének legelső élvonalbeli, Erste Liga mérkőzése lesz.

13:00 órától kísérő programok gyerekeknek a Jégcsarnok előtt a Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Liga Matiné jóvoltából
14.00 Kapunyitás
14.20 Bemelegítés
15.00 Korongbedobás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!