A legutóbbi hétvégén a fővárosban rendezték az utolsó egyéni Nemzeti Bajnokság fordulóját. Népes mezőnyben ott voltak a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület versenyzői is, akik nagy reményekkel érkeztek Budapestre. Bár az eredmények kimagaslónak mondhatóak, ugyanakkor mintha átok ülne a vasi sportolókon, mert ezúttal sem sikerült érmet szerezniük.

Az egyéni fordulóban Kámán Lehel és Csóka András igazolta klasszisát, ők a kilencedik helyen végeztek. Kis szerencsével talán még a dobogóra is odaférhettek volna. Ágoston Károly és Németh Albert a 33. pozíciót csípték meg, míg Dobos Dávid a 65. helyen fejezték be a játéknapot. Összesítésben Csóka András zárta a legjobb eredménnyel az évet, Ő a 15. helyen végzett.

Másnap a páros nemzeti bajnokságon szerepelt a szombathelyi együttes. Dobos Dávid egy szegedi verenyzővel, Ágotson Károly pedig Borbély Andrással közösen indultak. Szabó András-Kovács Benjaminnel, Csóka András pedig Kámán Lehel mellett ragadtak nyilat. Utóbbi páros szerepelt kiemelkedően, ennek megfelelően az éremért zajló harcokba is beleszólt a vasi duó.

Az elődöntőben azonban 5-2-es vezetésről kapott ki a Csóka-Kámán páros 6-5-re, a náluk jóval nagyobb rutinnal rendelkező Kovács-Rucska kettőstől. Ezzel pedig a bronzérmet szerezte meg a szombathelyi csapat. November elején soft csapat zárófordulót rendeznek, majd pedig a csapatbajnoki playoff következik a vasi darts versenyzők számára.

Címlapkép egy korábbi versenyen készült felvétel!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!