A Szombathelyi Sportiskola korosztályos lány kosárlabda együttese az előselejtezőt követően kezdte meg a ragionális pontvadászatot. Elsőként a Zalaegerszeggel néztek farkasszemet hazai pályán. Az idény eleji forma meglátszott a vasi együttes játékán, ez pedig vereséget eredményezett. Ugyanakkor nyerhető találkozót bukott el a Sportiskola, így joggal reményekdtek a sikeres visszavágóban.

Mindkét csapat nagy rohanásban volt az első negyedben, a kapkodásnak eredményeként nehezen születtek meg a kosarak. Majd visszább vették a tempót a főszereplők, így feljavultak a játékosok a pontszerzés terén. Felváltva estek a kosarak, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. A folytatásban viszont mintha elbizonytalanodtak volna a szombathelyiek.

26-24-ig tartotta magát a Sportiskola, ekkor viszont a zalaiak rázták meg magukat. Néhány perc leforgása alatt közel 10 pontos előnyre tettek szert, amit a nagyszünetig jól őriztek. A szünet sem segített a vasi lányoknak, mert a térfélcserét követően is alaposan meg kellett izzadniuk a dobóhelyzetekért. A vendégeknél Kotnyek Emma vezérhez méltó módon játszott, jól mozgatta társait és szórta a pontokat.

Sajnos a szombathelyiek csapatkapitánya nagyon egyedül volt, nem akadt eredményes követője, így csak az utolsó negyedben sikerült faragni a hátrányon. Összeségében egy remekül felkészített zalai gárdát szorongatott meg ismét a Sportiskola, csak némi plusz hiányzott a meglepetéshez. A Zalaegerszeg így ismételten győztesen hagyhatta el a parkettet.

ZTE NKK – Szombathelyi Sportiskola U18 73-62 (22-20, 17-11, 18-12, 16-19)

Sportiskola: Kotnyek E. 38/12, Barkovics H. -, Seper M. 2, Andrási D. 11, Vass M. 2.
Csere: Krajczár E. 7, Fodor 2.
Edző: Bozó Patrícia Irén

ZTE legeredményesebb játékosai: Kocsárdi 19, Sonkoly 16.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!