Közel három évtizedes múlttal rendelkezik a Szombathelyi Pingvinek, amely eleinte a Tófürdő területén található szabadtéri jégpályán játszotta mérkőzéseit illetve tartotta edzéseit. Az idő előrehaladtával viszont egyre több követője lett a jégkorong együttesnek. Gondos előkészületeket követően épült fel és jól vizsgázott a teszt jellegű üzemeltetés is.

A nyáron korszerűsítették az energia ellátást is és ezt az idényt már végig Szombathelyen fogják játszani a Pingvinek csapata. Sikerült a létesítményhez névadó szponzort is találni, amely öt éven kersztül a Trend Optika Jégcsarnok nevet fogja viselni. A felirat már ott található az épület falán is, vasárnap pedig egy rendhagyó sportcsemegével vették birtokba a kilátogató nézők.

Kezdetnek egy matinéra várták a gyerekeket, akik Totót tölthettek ki, de kipróbálhatták ügyességüket is. Megismerkedhettek a jégkorong és görhoki ütőkkel, kapura is lőhettek illetve pakkból valamint szivacskockából tornyot építhettek a legkisebbek. A válogatott kabalaállatkája, Csúszka is tiszteletét tette a rendezvényen, a családok szívesen fotózkodtak a hatalmas figurával.

A létesítményen belül állófogadás, majd ünnepi megnyitóra került sor. Nemcsak Szombathely város polgármestere valamint a Szombathelyi Pingvinek elnöke mondott köszöntőt, hanem prominens szervezetek vezetői is. A protokoláris részét követően pedig már a jégkorong-mérkőzésre hangoltak a kilátogató nézők és természetesen az ország két legjobbjának számító együttese is.

A FEHA 19 – UTE Erste Liga mérkőzés több szempontból is különleges volt. Egyrészt ez volt az első olyan találkozó, amelynek képviselői a legmagasabb ligában érdekeltek, másrészt ez az összecsapás semleges helyszínnek minősült, hiszen egyik csapat sem a megszokott otthoni környezetében lépett jégre. Ugyanakkor a hangulatra nem lehetett panasza senkinek.

Minden, amitől szép ez a sportág akadt bőven. Látványos megoldások, szép cselek, gyors kontrák, kemény ütközések és persze a gólok, amelyek valamennyi találkozó sava-borsát adják. Egy igazán emlékezetes napot sikerült tető alá hozni a szervezőknek. Innentől pedig szinte valamennyi hétvégén pikáns mérkőzéseket láthatnak a nézők – a Pingvinek tálalásában.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!