Labdarúgó-mérkőzés miatt lezárt szombathelyi utcák, lovasrendőrök, szurkolói vonulás,  közel 7 ezer néző a Rohonci úti Haladás Sportkomplexumban – régen élhettünk át hasonlót a Hali miatt. Mindenszentekkor viszont igen, bő évtizede nem látott Hali-Zete kupameccset figyelhettünk Szombathelyen.

Noha a Hali vezette az első támadásokat, az ősi rivális zalaiak kezdtek hatékonyabban. A 16. percben egy kontratámadást vezettek a kékek, Croizet indította Meshackot, aki elvitte a kapus mellett a labdát és a hálóba lőtt, 0-1. Négy perccel később a Hali került helyzetbe, aztán lekontrázta a Zete a szombathelyi védelmet. Az ellentámadás után ezúttal Croizet kapott remek átadást a leshatáron Mancétól, aki megduplázta a vendégek előnyét, 0-2.

A 26. percben egy védelmi hibát követően Horváth R. cselezett a bal lába irányába, hogy utána mesterien rövid sarokba gurítva szépítse, 1-2. A félidő hajrájában Pintér meze nyúlt meg a tizenhatoson belül, Bogár játékvezető az esetvarozása, majd megtekintése után – ki tudja, miért? -nem ítélt büntetőt. Egy perccel később a másik oldalon is tizenegyes-gyanús szabálytalanság után szintén néma maradt a síp.

A második játékrészt, ahogy vártuk, a Hali kezdte jobban, de vagy Dombó, vagy egy ZTE-védő mindig odaért, hogy megakadályozzák az egyenlítést. Az első játékrészhez képest jóval kevesebb gólhelyzet alakult ki, a vendégek a védekezésre fektették a hangsúlyt, a szombathelyiek mezőnyfölénye meddőnek bizonyult.

A 83. percben a Haladás gólszerzője megkapta második sárga lapját, és emberhátrányba kerültek a hazaiak, de két perc múlva Meshack becsúszását azonnali piros lappal ismerte el a játékvezető, 10-10 emberrel folytatták a csapatok. A 94. percben Simut lövését védte Dombó lábbal, több gólveszély nem alakult ki egyik kapu előtt sem, a címvédő jutott tovább a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe.

Le a kalappal a Hali-tábor előtt, hamarosan jönnek a szurkolói fotók is!

Szombathelyi Haladás – ZTE FC 1-2 (1-2)

Szombathelyi Haladás Sportkomplexum, 6786 néző v.: Bogár
gólszerzők: Horváth (26.) ill. Meshack (16.), Croizet (20.)
piros lap: Horváth (83.) ill. Meshack (85.)

Haladás: Pálfi – Nyíri (Ene, 63), Jagodics, Csonka, Bosnjak (Beronja, 72.) – Zvekanov, Csernik (Mohos, 87.), Horváth, Doktorics, Rácz (Katona, 87.) – Pintér (Simut, 63.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics

ZTE: Dombó – Huszti (Todoroski, 73.), Csóka, Evangelou, Bedi – Meshack, Szendrei, Szankovics (Sajbán, 61.), Szalay (Soltész, 61.) – Croizet, Mance (Németh, 89.) Vezetőedző: Boér Gábor

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!