A vasi rangadót követően folytatódott a felnőtt másodosztályú női röplabda-bajnokság. A SzoESE kerete a nyári időszak során alaposan kicserélődött és az új érkezők beépítése folyamatosan zajlik. Ennek is köszönhetően csak felvillanásai voltak a Haladás elleni városi derbin. Ezt követően a liga egyik legerősebb gárdájával rendelkező Tatabánya otthonába látogatott Bodzer Attila alakulata.

A hosszú út és a késői kezdés sem a vendégek malmára hajtotta a vizet, míg a TRSE számára ez a találkozó a kötelező győzelem megszerzése volt kiemelten fontos. A feljutásra pályázó Tatabánya nagy elánnal kezdte a derbit és azonnal lépéselőnybe is kerültek. Bár a vendégek mestere gyorsan reagált, időkéréssel és cserével próbálta felrázni tanítványait, azonban ez nem hozott változást a játékot illetően.

Gyors és pontos labdamenetekkel rukkolt ki a TRSE, amely az első két szett során olyan magas színvonalon játszott, hogy a SzoESE számára nem termett babér. A nyitásfogadásban és a háló közelében is a hazaiak akarata érvényesült. Egyedüli kérdésként csak az merült fel, hogy sikerült-e a szombathelyieknek szettet csípni Tatabányáról. Erre pedig reális esélye volt is.

Az utolsó felvonásra felszívta magát a SzoESE, a TRSE pedig a cseréknek adott lehetőséget. Az utolsó pillanatig élt a remény és karnyújtásnyira voltak a szépítéstől. Az utolsó labdamenetek során viszont nem tudott átlépni árnyékán a vasi csapat, amely így 57 percnyi játékot követően szenvedett vereséget.

Tatabányai RSE – SzoESE 3-0 (7, 9, 22)

SzoESE: Egyed-Halmosi N., Horváth K., Gábriel R., Dóka V., Szalai Cs., Donáczi K.
Libero: Tauker S.
Csere: Lajos R., Imre Z., Wölfer E., Nagy D.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!