A Bajnokok Ligája selejtezőköréből magabiztos játékkal rukkolt ki a Haladás, amely végül biztosította helyét a elgjobb 16 között. Sokáig nem ünnepelhettek a szombathelyiek, hiszen hazaérkezésüket követően egyből pályára kellett lépniük. Az elitkörnek köszönhetően az alapszakasz 18. fordulójának derbijét hozták előre. A meccsnek különlegességét az adta, hogy a nyírségiek vették el a címvédő veretlenségét.

Joggal fűtötte a visszavágás reménye a vasi zöld-fehéreket. Nagy elánnal esett ellenfelének a Hali, futószalagon gyártották a helyzeteket. Ennek eredményeként a Nyíregyháza szinte végig védekezni kényszerült és csak kósza előreívelésekkel operáltak. Aztán a mezőnyfölény a 6. percre góllá érett. Luiggi Longo parádés egyéni alakítását követően tekert a bal felső sarokba.

Ezután viszont elég volt egy védelmi megingás és azonnal egyenlített a nyírségi gárda. Hogy a szurkolóknak ne kelljen sokáig izgulni arról Dróth gondoskodott. A vasi csapat kapitányát lerántani sem tudta védőjét, míg a válogatottban is alapembernek számító támadó a kapust elfektetve bombázott a léc alá. A 11. percre aztán már újabb gólnak örülhettek a nézők.

Luiggi Longo játszott Henrique Diniz elé, a brazil légiósok összjátékát követően utóbbi lőtt a hálóba. A szünet előtt pedig ismét megvillant a Hali. Henrique Diniz káprázatos módon sarkazott a hálóba, meglepve az egész vendég együttest. A szombathelyi különítmény a szünetet követően sem fékezett és továbbra is a rájuk jellemző módon támadófutsallal rukkoltak ki.

A vendégek egyre elkeseredettebben próbáltak fogást találni, de hiába. A szombathelyiek amikor kellett jól zártak vissza és szállták meg a területet, majd gyors ritmusváltás után veszélyes akciókat vezettek. Ennek is köszönhető, hogy stabil és kiegyensúlyozott játékkal magabiztos győzelmet aratott a címvédő alakulat. Jogosan járt a lefújást követően a vastaps a lelátón…

Haladás VSE – Á Stúdió Nyíregyháza 6-3 (4-1)

Haladás: Alasztics M. – Szalmás Z., Hajmási M., Dróth Z., Vas Á.
Csere: Homlok L. – Kovács M., Luiggi Longo, Knizs O., Henrique Diniz, Sipos G., Körmendy G., Fehér D., Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Luiggi Longo (6′), Dróth (10′, 26′), Henrique Diniz (11′, 19′), Rutai (32′) illetve Rodrigues (9′), Öreglaki (27′), Kovács (35′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!