Csütörtökön játszotta bajnoki mérkőzését a Bajnokok Ligája csoportkörét követően hazaérkező Haladás. A Nyíregyháza elleni derbit magabiztos játékkal megnyerte a címvédő, viszont folytatódik számukra az erőltetett menet. Négy nap alatt már a második tétmékőzés következik Felipe Conde együttese számára. Ezúttal sem vár könnyű ellenfél a szombathelyi futsalosokra.

Az élvonalbeli bajnokság 11. fordulójának zárómérkőzését Debrecenben rendezik, ide utazik a vasi különítmény a három pont megszerzésének reményében. Az elmúlt hetek során gólzáporos győzelmeket jegyzett a Hali, ugyanakkor a zsúfolt menetrend tovább nehezíti Dróth Zoltánék dolgát. Szinte 3-4 naponta pályára lépett a Haladás és a válogatottba is több játékost is delegálnak.

Ezért lesz kulcsfontosságú, hogy a tehetséges fiatalok mellett azok a futsalosok, akik kevesebb lehetőséget kaptak levegyenek a kulcsjátékosok válláról egy kis terhet. A DEAC ellen nem mehet biztosra a Haladás, hiszen a hajdúságiak elvették hazai pályán a Veszprém veretlenségét és ennek az eredménynek köszönhetően előzött a tabellán a Hali, illetve vette vissza az első helyet riválisától.

Ugyanakkor képes volt a Debrecen meglepő eredményekre is. Vereséget szenvedett a Nyírbátor és a PTE-PEAC ellenfeleként, a legutóbbi játéknapon viszont legyőzték szoros mérkőzésen a Magyar Futsal Akadémia csapatát. Hétfő este a tét az első hely megőrzése lesz a szombathelyiek számára és megfelelő játékkal ez sikerülhet is.

DEAC – Haladás VSE
2023. november 6. (hétfő) – 18:30
Debrecen, DESOK csarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!