A nyáron megerősödött a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapatának kerete. Ennek is köszönhető, hogy Szabó László együttese nagyon jól kezdte a MEFOB idei küzdelmeit. A nyitófordulóban a SMAFC ellenében 99-40-re nyerte meg a találkozót, amely bíztató alapot ad a jövőt illetően. Ugyanakkor intő jel volt, hogy a Győr elleni összecsapás sokkal nehezebb lesz a SzoESE számára.

A sorsolásnak köszönhetően idén is két olyan együttes került a nyugati főcsoportba, amely a végső sikerre is esélyes lehet. A Győr pedig az egyik bajnokaspiráns, amely a SzoESE ellen is győzelemre készült. Ennek ellenére nem feltartott kézzel játszott a szombathelyi csapat. Támadásban türelmesen szövögette akcióit, védekezésben pedig kellően agresszív volt, ez pedig meglepte a Győrt.

Hiába próbálta gyorsítani a játékot, a SzoESE kemény letámadása jól működött. A cserepedról viszont nem érkezett annyi pont, amire szükség lett volna a folytatásban. A Győr a második játékrész során néhány kósza távoli dobással lendületbe került. Itt pedig már nem tudott megfelelően reagálni a vendég együttes, így gyorsan nőtt a felek közti különbség.

A záró negyed elején pedig már minden eldőlt, csak a különbség volt a kérdéses. A vasi együttes így elszenvedte első vereségét, legközelebb hazai környezetben javíthatnak Mezősi Annák. November 6-án a Közgáz csapata látogat majd a Gál László Egyetemi Sportcsarnokba.

– Gratulálok a Győr csapatának, megérdemelten győztek. Az első félidőben meg tudtuk nehezíteni a dolgukat, a másodikban viszont abszolút az ő akaratuk érvényesült. Azon fogunk dolgozni, hogy 20 percnél tovább bírjuk egy ilyen szintű csapat ellen – nyilatkozta az MKOSZ hivatalos honlapjának a találkozó kapcsán Szabó László, a SzoESE vezetőedzője.

UNI Győr SZESE – SzoESE 106-63 (18-17, 30-18, 30-14, 28-14)

SzoESE: Mezősi A. 7/3, Horváth Fruzsina 19, Horváth Fanni 13/3, Balogh V. 10, Plózer P. 10.
Csere: Sághi B. 3, Horváth K. 1, Mák B. -.
Vezetőedző: Szabó László

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!