Egyidőben két helyszínen lépett pályára a Haladás VSE futsal együttese a legutóbbi játéknapon. Míg az élvonalban a DEAC ellen bizonyíthatott a címvédő, utánpótláskorú játékosaira épülő második számú alakulat Szombathelyen, a Mad-Dogs Viadukt ellen gyarapíthatta pontjai számát. Nem volt könnyű helyzetben egyik csapat sem, hiszen a sérülések, eltiltások alaposan felforgatták a keretet.

Ennek is köszönhetően Luiggi Longo és Vas Ádám kettősével egészült ki a vasi gárda, amely szép valamint eredményes játékkal rukkolt ki a már lejátszott meccsek alkalmával. Ezúttal sem lehetett panasza a kilátogató nézőknek, hiszen nagyon jól irányították a mérkőzést. Egyedül a helyzetek értékesítésével gyűlt meg a Hali-fakó baja. Aztán a félidő derekán Vas előnyhöz juttatta a házigazdát.

A szünet előtt alig egy perc leforgása alatt háromszor is megrezdült a háló, ami egyben azt is jelentette, hogy nőtt a felek közti különbség. A második játékrészben már kevésbé mert felesleges kockázatot vállalni a Hali, a Mad-Dog pedig nem igazán tudta feltörni a hazai reteszt. Ráadásul a kitámadó védők mellett gyors kontrákat vezettek a szombathelyiek, amelyek rendre kimaradtak.

Hogy ne maradjon kérdőjel a meccs végéig, arról Sodics gondoskodott, aki visszaállította a kétgólos vasi előnyt. Bár a vendégek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, esély sem fért ahhoz, hogy melyik együttes volt ezúttal a jobb. Győzelmének köszönhetően a szombathelyi alakulat fellépett a tabella második helyére és csak orrhossznyi a listavezetőhöz képest a lemaradásuk.

Haladás VSE II. – Mad-Dogs Viadukt SE 4-2 (3-1)

Haladás: Homlok L. – Luiggi Longo, Vincze B., Dobos D., Vajda D.
Csere: Őri D. – Szalóki-Varsányi B., Vidák B., Volner B., Sodics Á., Vas Á.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Vas Á. (12′), Luiggi Longo (20′), Volner B. (20′), Sodics Á. (27′) illetve Buzás (20′), Fischer (24′)

Kiállítva: Ughy Márk (Mad-Dogs Viadukt SE/vezetőedző – 20′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!