Az év utolsó előtti korosztályos ökölvívó-világversenyét rendezik meg november közepétől: 12-én, vasárnap a megnyitó mellett az első mérkőzéseket is megrendezik Montenegróban az U22-esek Európa-bajnokságán, amelynek mezőnyéből a magyar versenyzők sem hiányoznak majd. Az „átmeneti” korosztályba tartozó fiatal bokszolók javarészt már a felnőttek eseményeim tesztelhetik a tudásukat, az ifjúsági kort elhagyva azonban az U22 plusz lehetőséget biztosít nekik arra, hogy világversenyen is megméressék magukat.

A magyar küldöttség komoly eredménysorral a háta mögött várja a startot, bekerült a keretbe például a nyáron sporttörténelmi sikert arató, az Európa Játékokon bronzérmet szerző, ezzel – első magyar női ökölvívóként – olimpiai kvótát szerző Hámori Luca (22) is.

A csapattagok közül az elmúlt időszakban többen külföldön is jártak, az utolsó hetekben pedig a tatai edzőtáborba költöztek be a bokszolók.

„A válogatottból páran több héten át külföldön készültek, Romániában és Montenegróban is jártak a fiatalok, az utolsó időszakot pedig itthon töltjük, a szokásoknak megfelelően Tatán van a bázisunk – kezdi a korosztályos csapat vezetője, Varsányi Áron. – Az olimpiai kvótás Hámori Luca tavaly előtt bronz-, tavaly ezüstérmet szerzett az U22-es Európa-bajnokságon, bízunk benne, hogy idén is dobogón végez, de akár a legfényesebb medált is elhozhatja. Nem ő az egyetlen, aki ebben a korosztályban Eb-érmes, és lehetne sorolni, hogy fiatalabbként mennyi mindent nyertek a bokszolóink. Erős mezőny várható, de többen is esélyesek arra, hogy a legjobbak között végezzenek!”

A tatai táborban az U22-esek mellett a felnőttek is készülnek. A tavasszal kinevezett szövetségi kapitány, Hamid Tangribergenovis is megosztotta a gondolatait a közelgő kontinensviadallal kapcsolatban.

„A keret nagyobbik részét jól ismerem, hiszen a felnőttválogatottnál már dolgoztam velük; tehetséges fiatalokról van szó a férfi és a női szakágban is  A legfőbb feladatunk, hogy a kezdésig mentálisan és fizikálisan is felkészítsük őket, hogy készen álljanak a kezdésre, és jó eredményt érjenek el” – összegzett az üzbég szakember.

A MAGYAR INDULÓK
Nők: 48 kg: Szeleczki Lilla, 50 kg: Mezei Petra, 57 kg: Dobos Rebeka, 63 kg: Cifra Dia, 66 kg: Hámori Luca, +80 kg: Hoffman Réka Férfiak: 57 kg: Kovács Kruzító, 60 kg: Csiki Róbert, 63,5 kg: Római Ruben, 67 kg: Buza Rafael, 71 kg: Buza Rómeó, 75 kg: Mester Soma, 80 kg: Simon Márkó, 92 kg: Kiss Levente

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!