A hétvégén folytatódik a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság alapszakasza. A 7. fordulóban több izgalmas összecsapást is rendeznek. Míg a címvédő Falco szomszédvári rangadót játszik Sopronban, addig az Egis Körmend a fővárosban vendégszerepel. A Budapest Honvéd elleni derbi több szempontból is pikánsnak ígérkezik mindkét érintett együttes számára.

Az Egis Körmend remekül kezdte a bajnokságot, hiszen három megnyert mérkőzéssel nyitottak. Nemcsak a sikernek, hanem a mutatott játéknak is örülhettek a szurkolók. Azóta viszont ugyanennyi találkozót veszítettek el zsinórban. Bár a játékosok egyéni mutatója nem sokban változott, a csapatszintű produkcióval nem sikerült behúzni ezeket az összecsapásokat.

A DEAC, a Zalaegerszeg elleni találkozók ráadásul nyerhető meccsek voltak, míg a bajnoki címre pályázó Arconic-Alba Fehérvár otthonában esélye sem volt a vasi gárdának. A javításira szombaton 15 órától lesz lehetősége a Rába-parti alakulatnak, amelynek az elmúlt hetek során a sérülések és betegségek is nehezítették a munkáját. Ez azonban még inkább ösztönözheti a 7 helyen álló vasi klub játékosait.

A Budapest Honvéd személyében egy rendkívül fiatal, de tehetséges rivális következik. A fővárosi alakulat 11. helyen áll, 2 győztes mérkőzését mindkét alkalommal haza pályán szerezte. A legutóbbi fordulóban pedig egy kalkulált vereséggel térhettek haza Szolnokról. Nyilván a Honvéd célja sem lehet más, mint nyerni, amennyiben nem szeretne a kiesőzóna állandó szereplője lenni.

Budapesti Honvéd Sportegyesület – Egis Körmend
2023. november 11. (szombat) – 15:00
Budapest, Ludovika Aréna

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!