A véghajrához közeledik a kick-box sport képviselőinek felkészülése. Az esztendő során zökkenőmentesen tréningezhettek, versenyeztek a sportolók, akikre talán 2023-as év legkomolyabb kihívása következik. Néhány nap múlva ugyanis Portugáliában gyűlik össze a mezőny, Albufeiraban rendezik meg a felnőttek számára kiírt világbajnokságot.

A mezőnyben ott lesznek a Controll SE színeit képviselő sportolók és edzők is. A magyar válogatott kötelékében összesen négyen kaptak kiemelt helyet. A Controll SE vezetője, Dancsó Zoltán ezúttal is a helyszínen segítheti a nemzeti együttest. Ráadásul a light valamint a kick-light szakág szövetségi kapitányaként tevékenykedik ezen az erőfelmérőn.

A szombathelyi színeket három további versenyző képviseli. Lapu Sándor a +94 kilogrammosok mezőnyében kick-light szakágban indul majd. Bárdosi Sándor is egy szabályrendszerben bizonyíthat. Ő full-contactban vesz részt a küzdelemben a -71-kilósok között. A legnagyobb név kétségtelenül Szmolek Emanuel lesz, aire ezúttal is hatalmas teher és megvalósítandó feladat hárul.

A tehetséges ifjú versenyző ugyanis szeretne két szabályrendszerben is aranyérmet szerezni. Portugáliában a -84 kilogrammosok között indul és light valamint kick-light szabályrendszerben is az esélyesek között tartják számon. A tatai edzőtáborozás jól sikerült a Controll SE versenyzőinek, akik november 17-26. között vesznek részt a világbajnokságon.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!