Remek formában van a szombathelyi futsal együttes, amely komoly célt tűzött ki a szezon elején. Szeretné megőrizni bajnoki elsőségét, újra felülne a Magyar Kupa trónjára és persze a nemzetközi hadszíntéren is előrébb lépne. Erre pedig minden lehetősége megvan, hiszen vezeti az NB I-es pontvadászatot a címvédő és Mallorcán is kivívta a továbbjutást.

Hétfő este idegenben, egy kötelező győzelmet kellett begyűjtenie Felipe Conde tanítványainak, akik a sereghajtó Magyar Futsal Akadémia vendégeként léptek pályára. A vasi együttes a rá jellemző alapossággal mérte fel ellenfelét és már a kezdést kvöetően határozott letámadással kezdte a derbit. Ráadásul a gólra sem kellett sokat várnia a közönségnek, hiszen elég volt kettő perc a szombathelyieknek.

Egy gyors ellenakciót követően Kovács Máté tartotta magától távol emberét, majd elemi erővel bombázott a kapuba. A vezetés megnyugtatta a vendégeket, de továbbra is támadólag léptek fel és saját térfelére kényszerítette ellenfelét. A Magyar Futsal Akadémia együttesének sok reménye nem lehetett és ezt a helyén is kezelték. Jobbára védekezett a házigazda és próbált néhány ellenakciót vezetni.

Hiába, mert elég volt egy labdavesztés, amit kíméletlenül kihasznált a Hali. Vatamaniuc-Bartha és Knizs után alig néhány pillanattal később Vas Ádám is betalált, ezzel pedig még inkább reményvesztetté vált a házigazda. Már az első félidőben nyújtott kimagasló teljesítményével lényegében eldöntötte a címvédő a győzelemért járó pontok sorsát. A folytatás már csak formalitás volt.

A második félidőben már visszavett a tempóból a vendég alakulat és több lehetőséget kaptak a fiatalok. Lehetőség is volt az új taktikai elemek gyakorlására, a biztos előny megtartása mellett. Luiggi Longo és Vas Ádám góljaival tovább növelte a különbséget a címvédő, amely ilyen arányban is megérdemelten nyerte a találkozót és őrzi magabiztos előnyét riválisaival szemben.

Magyar Futsal Akadémia – Haladás VSE 0-8 (0-6)

Haladás: Homlok L. – Kovács M., Dróth Z., Vatamaniuc-Bartha D., Vas Á.
Csere: Alasztics M., Győrfy B. – Luiggi Longo, Knizs O., Sipos G., Fehér D., Arnon, Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Kovács M., Vatamaniuc-Barthy D., Knizs O., Vas Á. 2, Arnon, Luiggi Longo, Rutai.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!