A magyar női kézilabda-bajnokság legnagyobb rangadója szerdán újabb állomásához érkezik, az FTC a Győri ETO-t fogadja a Népligetben. A találkozó érdekessége, hogy mindkét együttest új edző irányítja, ráadásul dán szakvezetők sosem csatáztak még ebben a felállásban.

Immár sorozatban tizenkét éve ez a két együttes végez az első két helyen a női élvonalban, hol kisebb, hol nagyobb csatákat megvívva egymással. Mindazonáltal az elmúlt tizenöt évben mindössze kétszer nyertek bajnokságot a fővárosi zöld-fehérek: legutóbb a 2020–2021-es idényben, amikor a Népligetben 31–22-re kiütötték a győrieket. Az ETO egyébként az utóbbi három kiírásban kikapott idegenben ebben a párosításban – legutóbb 2019 decemberében győzött 28–27-re –, s az akkori kiegyenlítettnek tűnő erőviszonyokat figyelembe véve ez nem is volt nagy meglepetés. Ezúttal azonban a formát tekintve egyértelműen a címvédő kisalföldiek az esélyesek.

A kilencedik kerületiek egyébként a bajnokságban eddig hibátlanul teljesítenek, ugyanis mind a nyolc mérkőzésüket megnyerték, a Bajnokok Ligájában azonban csak mostanában éledeznek. A klub fennállásának legrosszabb rajtját követően az akkor csoportelső Ikast ellen nyertek először, legutóbb pedig a lengyel Lubin ellen szereztek két pontot Allan Heine vezetésével, aki úgy tűnik, életet lehelt az együttesbe Martin Albertsen távozását követően.

A vendég győriek az egész évadban egyszer botlottak: a bajnokságban a 2. fordulóban a Mosonmagyaróvár vendégeként szenvedtek háromgólos vereséget. Azóta folyamatos fejlődést mutat a nyáron érkezett Ulrik Kirkely együttese, amely az egyedüli veretlen csapat a BL-ben, a hazai ligában mindazonáltal biztosra kell mennie, ha nem szeretne a riválisok eredményeitől függni.

„Mivel csak négy hónapja vagyunk együtt, még mindig a csapatépítés kezdeti fázisában vagyunk. Jobb ritmust találtunk, amiben a játékosoknak egyénileg és csapatként is nagyobb a biztonságérzetük, jobban megértik, milyen irányba tartunk – mondta Ulrik Kirkely, a Győri ETO vezetőedzője, aki szintén először lesz részese a rangadónak. – Természetesen nagyon várom, hiszen mindig különlegesek ezek az összecsapások, egyedi a történelmük, a fontosságuk és a hangulatuk is. Nemcsak nekem és a csapatnak, a szurkolóinknak is. Felkészültünk, és várjuk a rangadót egy nagyon kemény csapat ellen, tisztában vagyunk az összecsapás súlyával.”

Habár a Fradi javuló formát mutat, az ETO egyértelműen jobb állapotban van, mint ellenfele, a győrieket irányító szakember azonban így is tempós és izgalmas meccset vár a fővárosban.

NŐI KÉZILABDA NB I – A 9. FORDULÓ PROGRAMJA
November 15., szerda
18.00: Praktiker-Vác–DVSC Schaeffler
19.00: FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC (Tv: M4 Sport)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!