A jó kezdés, majd egy kisebb hullámvölgyet követően légióst cserét az Egis Körmend együttese. Az új center nélkül viszont sikerült egy lélektanilag is fontos győzelmet szerezni a Budapesti Honvéd csarnokába. Ennek is köszönhetően jelenleg a 7. helyet foglalja el a vasi piros-feketék csapata a 12 csapatot felsorakoztató NB I-es kosárlabda-bajnokságban.

Négy siker mellett három vereség áll a Körmend neve mellett, amely hazai pályán folytathatja a felzárkózást az elmezőny tagjaihoz. Ugyanakkor sokkal nehezebb feladat vár Kocsis Tamás legénységére, mint azt elsőre gondolná bárki. A nyáron a Szeged együttesének kerete alaposan kicserélődött és az eddig rendszeresen a legjobb nyolcba igyekvő alakulat idén szárnyal.

A legutóbbi négy találkozóját kivétel nélkül megnyerte az alföldi gárda, ráadásul nagyon komoly skalpokat gyűjtött be. Többet között legyőzték a címvédő Falco együttesét, amely a játéknapot megelőzően egyetlen vereséget számlált. Az előző fordulóban pedig a Szolnoki Olajbányászt is kétvállra fektették. Bognár Kristófék főként támadásban nyújtanak kiegyenlített teljesítményt.

A szegediek összesen kétszer hagyták el a pályát vesztesen. Az Alba Fehérvár elleni botlás papírformának mondható, ugyanakkor a Budapest Honvéd ottonhában váratlan pontvesztés történt. Ebből a két találkozóból valamint a legutóbb megnyert összecsapásából meríthet erőt az Egis Körmend, amely szeretné mindenképpen győztesen letudni a soron következő találkozót.

Egis Körmend – SZTE-Szedeák
2023. november 18. (szombat) – 17:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!