A felkészülési időszakot követően előselejtező várt az Ifjú Sólymok korosztályos csapatára, csak ezt követően csatlakozott a regionális bajnokság mezőnyéhez. Simon Bence együttese a nyári időszakban kicserélődött, több fiatal is csatlakozott a kerethez, így elsődleges feladat volt, hogy őket a szakmai stáb beépítse. Az első fordulóban pedig hazai környezetben léptek pályára a szombathelyi fiúk.

A vasi alakulat trénere leginkább az edzéseken gyakorolt játékelemeket szerette volna viszontlátni, így nem az eredményre helyezték a hangsúlyt. Az már a feldobás után egyértelmű volt, hogy a Hévíz komolyabb játékerőt képvisel és mindenképpen nyerni érkeztek Szombathelyre. Ennek megfelelően végig egészpályás letámadással operáltak és gyors akciókat vezettek.

Már az első félidőben magabiztos előnyre tettek szert a vendégek, akik végül tovább tudták növelni a különbséget. Arra ügyelt a vasi együttes szakmai stábja, hogy valamennyi fiatal lehetőséget kapjon. Ez nem volt másként a Mosonmagyaróvár elleni összecsapás alkalmával sem. Raádásul ezen a találkozón már azonos erők mérkőztek meg a szurkolók legnagyobb örömére.

A kiegyenlített első félidőt követően sem tudott egyik csapat sem nagyon előnyre szert tenni, így borítékolható volt a kiélezett véghajrá. Végül az idegek csatáját a Mosonmagyaróvár bírta jobban, ugyanakkor kis szerencsével akár a szombathelyiek is megnyerhették volna a találkozót. Simon Bence alakulata legközelebb idegenben lép pályára és javíthat mérlegén.

1. forduló

Ifjú Sólymok – Hévíz SK 34-89 (11-23, 7-20, 10-20, 6-26)

Ifjú Sólymok: Füzi D. 20/3, Pungor M. 3/3, Hajba G. -, Hantó Á. -, Török D. -.
Csere: Kónyi M. 3, Pécsi B. 3, Miltényi A. 2, Déri Zs. 2, Magyar-Ávár Cs. 1, Németh Z. -, Takács O. -.
Vezetőedző: Simon Bence

A Hévíz SK legeredményesebb játékosa: Szlavicsek Z. 35/3

*

CredoBus Mosonmagyaróvár – Ifjú Sólymok 80-75 (20-15, 17-20, 12-14, 31-26)

Ifjú Sólymok: Magyar-Ávár Cs. 2, Kónyi M. 10, Déri Zs. 13, Németh Z. 1, Miltényi A. 9.
Csere: Füzi D. 28, Török D. 4, Hajba G. 4, Hantó Á. 3, Pungor M. 1, Pécsi B. -, Takács O. -.
Vezetőedző: Simon Bence

A Mosonmagyaróvár legeredményesebb játékosa: Rigó Sz. 34.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!