Meglehetősen zsúfolt a vasi zöld-fehér futsal együttes menetrendje, hiszen a nemzetközi porondot követően 3-4 naponta lépnek pályára a férfi NB I-es pontvadászatban. A címvédő eltökélt szándéka, hogy a Bajnokok Ligája mellett eredményesen szerepeljenek a Magyar Kupában és a bajnokságban is. A pénteki tétmérkőzést követően hétfőn ismét kemény kihívás következik a sorban.

A Magyar Futsal Akadémiához és a PTE-PEAC együtteséhez hasonlóan a Maglód is szeretné meghosszabbítani NB I-es tagságát. A három érintett közül épp a soron következő rivális jár ehhez a legközelebb, hiszen 10 szerzett ponttal a 10. helyen állnak. A PTE és a Magyar Futsal Akadémia ellen nyerni tudtak, megcsípték a DEAC csapatát is, ami jó ajánlólevél lehet a folytatásra.

Hogy mennyire kemény ellenfél, arról már tapasztalatot szerzett a Haladás játékosai is. A maglódi felvonást ugyanis augusztus végén rendezték, ahol sokáig csak minimális volt a különbség. Csak a találkozó hajrájában tudta bebiztosítani a sikert a szombathelyi alakulat, így a 6-1-es végeredmény elsőre csalókának tűnhet. Ettől függetlenül mindenképpen nyernie kell a vasi csapatnak.

Már csak azért is, mert a riválisokkal szemben jobb minél nagyobb előnyt gyűjteni. A közelgő év vége ugyanis nem pihenést jelent a Haladás számára, sokkal inkább egy újabb kihívást. Januártól ugyanis elindul a Magyar Kupa is és a nemzetközi porondot is beleszámítva három helyen kellene állandó és eredményes produkcióval kirukkolni. A Maglód elleni derbi ezért is fontos…

Haladás VSE – MAG-LOG Maglódi TC
2023. november 20. (hétfő) – 18:30
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!