Idén a világháló mellett személyesen is asztalhoz ülhettek a versenyzők. Egyéni és páros küzdelmekre is sor került – az év végéhez közeledve viszont a tét is egyre emelkedik.

Lakitelek, Röjtökmuzsaj és Balaton-felvidéki állomását követően Szombathelyen gyűltek össze a zsugások, hogy a legjobbak indulási jogot szerezzenek az országos bajnoki döntőre. Összesen négy hely volt kiadó és a szervezők 16 fő jelentkezését várták az utolsó selejtezőre. Ennek ellenére húsz fő jelent meg a helyszínen, köztük több fiatallal, így népes mezőny és izgalmas partik várták az érdeklődőket.

A lebonyolítás menetrendjének is köszönhetően egy-egy mérkőzés akár 2-2 órán kersztül is zajlott. Mivel több győztes meccset kellett bezsebelni a legjobbaknak, így késő délutánig zajlottak a találkozók. A szervezők örömüknek adtak hangot, hogy egyre népszerűbb sportág a kártyajáték és kifejezetten kedvelt ezek között a snapszer, amely hazánkon kívül is hódít.

Ennek is köszönhetően már nemzetközi mezőnyben is jegyzik a magyarokat. Nem véletlen, hogy évről-évre egyre többen teszik próbára tudásukat. Az országos döntőre sem kell sokat várni a továbbjutóknak. A 16 fős mezőny két napon kereszült Kőszegen ad egymásnak randevút, egyenes kieséses rendszerben a következő hétvégén.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!