Vasárnap minden értelemben gyülekeztek a sötét fellegek az ajkai pálya fölött. Két, egykor szebb napokat is látott csapat csapott össze, ráadásul mindkét alakulat a kiesőzónától fenyegetett. A szombathelyieknél pedig az anyagi gondok mellett sérülések is nehezítik a mindennapokat. Végül pedig az időjárás sem volt kegyes, hiszen a találkozó első félidejében szakadt a hó is.

Ha másért nem is, ebben találhatták örömüket a nézők, hiszen sok mindent nem lehetett feljegyezni a találkozón. A kezdeti ismerkedés után a szombathelyiek egy távoli lövést eresztettek el, ezen kívül viszont csak a mezőnyben csorgott a játék. Kevés helyzet, sok labdatologatás és lassú tempó jellemezte ezt az időszakot. Nem volt túl emlékezetes az első játékrész.

Ami viszont nem sikerült az elsőben, azonnal sikerült a második etapban. Az első percekben nagyon nyomott az Ajka, Pálfi védéseire is szükség volt, aztán a vendég szurkolók örülhettek. Horváth Rajmund egy tetszetős támadás végén lőtt a hazai hálóba az 53. perc végén. Sokáig azonban nem tartott a boldogság, amihez a vasi védelem asszisztálása is szükségeltetett.

Az ajkai ellenakció végén Hamar vette be Pálfi kapuját és ettől vérszemet kaptak a hazaiak. Újabb negyedóra kellett a gólhoz, ezt már a nagy kedvvel játszó Szarka jegyezte, de ez is jól tükrözte, hogy megroppant az egyenlítő találattól a szombathelyi gárda. Bár Jovic mester próbált cserékkel új lendületet adni tanítványainak, nem sikerült megvalósítani ezt a tervet. Az ajkai védelem jól zárt.

A mély talaj miatt hosszú labdákkal épített ellenakciók közül pedig a hajrában növelni is tudta a különbséget a házigazda. Borsos találatát követően az ex-Haladás játékos, Gaál is közel járt a gólszerzéshez. Az eddigi mérkőzésein összesen hét gólt szerző Ajka ezen az estén háromszor is bevette a szombathelyi kaput, amely három pontot ért számukra. A Hali a vereség ellenére a 13. helyen áll.

Ajka – Szombathelyi Haladás 3-1 (0-0)

Haladás: Pálfi D. – Nyíri V., Ene, Jagodics M., Bosnjak P. – Horváth R., Szakály A. (Jancsó), Zvekanov, Csernik K., Doktorics Á. – Pintér Á.
Vezetőedző: Alexandr Jovic

Gólszerző: Hamar 54. perc, Szarka 69. perc, Borsos 83. perc illetve Horváth Rajmund 53. perc

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!