Komoly felkészülés és néhány kiemelt versenyt követően jött a magyar férfi kick-box válogatott számára az év legjobban várt eseménye a világbajnokság. A portugáliai erőfelmérőre népes mezőny gyűlt össze és komoly volt hazánk delegációja is, amely szép számmal gyűjtögette az érmeket. A válogatott tagjaként vett részt a Controll SE versenyzője Szmolek Emánuel is a megmérettetésen.

Dancsó “Kicsi” Zoltán tanítványa komoly tervekkel érkezett a világbajnokságra. Két évvel korábban sikerült már aranyérmet szerezni és idén is súlycsoportjának egyik fő esélyesének számított. Más ugyanakkor a valóság, hiszen az egyik legnépesebb mezőnyben lépett szorítóba. Idén is két kategóriában nevezettés mindkettőben alaposan kitett magáért.

A -84 kilogrammosok mezőnyében Kick-light szakágban remekül szerepelt és menetelt egészen a fináléig. A döntőben szoros mérkőzésre volt kilátás és az első menet végén még a szombathelyi fiatalember vezetett, aztán a folytatásban a csehek favoritja is magára talált. Knyshov Stepan a második etapban már vezetett. Úgy tűnt, hogy a mérkőzést is bezsebelheti a Controll SE riválisa.

Végül a harmadik menetben a sorozatos szabálytalanságok miatt megintették a csehek versenyzőjét. Ezzel Szmolek ismét fordított a találkozón és megnyerte az aranycsatát. A menet leléptetéssel ért véget, ami azt is jelentette, hogy a szombathelyi versenyző a világbajnokságon egy arany-, és egy ezüstéremmel térhetett haza. Amúgy pályafutásának második elsőségét ünnepelhette a vb-n Szmolek Emánuel.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!