Remekül kezdte a bajnokságot a Szombathelyi Sportiskola U16-os korosztályos együttese. A bajnokság egyik ígéretes csapata a legutóbbi fordulóban hazai közönsége előtt lépett pályára. Hogy milyen kirobbanó formában vannak mi sem tükrözi jobban annál, hogy az előző fordulóban a zuglói riválisát magabiztos játékkal győzték el. Hasonlóan eredményes folytatásban reményekdtek a szurkolók és Váradi Attila vezetőedző is.

A negyedik fordulóból elmaradt találkozót vasárnap pótolta a SzoSI és a Lehel Kosársuli. A Jászberényieknél két nagyon fontos játékos kikapcsolása volt a kötelező feladat. Ugyanakkor hiába az elszántság, az első negyedben nem igazán találta a játék ritmusát a szombathelyi alakulat. Főleg védekezésben engedélyezett ellenfelének könnyű kosarakat a házigazda. A folytatásban viszont sikerült ritmust váltani.

Először a védekezés keménységét sikerült megszilárdítania Váradi Attila tanítványainak, majd türelmesen felépítették a támadásokat is. Ennek köszönhetően a második negyedben csak 3 pontot engedélyezett a Szombathelyi Sportiskola, miközben harmincnál is többel terhelték meg a jászberényi gyűrűt. Ezzel megnyugtató előnyre tett szert a vasi gárda és a folytatásban sem engedte ki a gyeplőt a kezéből.

A második félidőben is hengerelt a SzoSI, látványos megoldásokból sem volt hiány, de leginkább a védekezést kell kiemelni, hiszen három etapban csak 31 pontot kapott a vendéglátó. A túloldalon pedig azt a terhet is elviselte a vasi együttes, hogy ezúttal a triplák nem “ültek” úgy, ahogy korábban. Sikerével a második helyen áll a Sportiskola, amely legközelebb szombaton a Győrt forgadja.

Szombathelyi Sportiskola U16 – Lehel Kosársuli U16 113-51 (26-20, 35-3, 28-19, 24-9)

Sportiskola: Horváth D. 18, Tóth D. 22, Horváth I. 21, Pálmai M. 30, Németh M. 7.
Csere: Szendrő M. 8/3, Sziffer Z. 4, Tolnai M 3, Pribusz G. -, Vincze M. -, Lakosi L. -, Grasanivocs F. -.
Vezetőedző: Váradi Attila
Másodedző: Novák Marcell

A Jászberény legeredményesebb játékosa: Hamar 28/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!